TORNEIG A NOVA YORK

Bugha, el nano de 16 anys que ha guanyat tres milions en el Mundial del Fortnite

A la final per parelles els triomfadors han sigut Nyhrox i Aqua, que s'han repartit el mateix suculent premi

49256342 60

49256342 60 / JOHANNES EISELE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’adolescent nord-americà Kyle Giersdorf s’acaba d’embutxacar tres milions de dòlars (2,6 milions d’euros) després de guanyar el primer premi en la Fortnite World Cup, que s’ha celebrat el cap de setmana passat a Nova York. Giersdorf, de 16 anys, oriünd de Pennsilvània i que jugava amb l’àlies de 'Bugha', va ser un del centenar de 100 jugadors que van haver de localitzar armes, construir estructures defensives i eliminar els seus adversaris en el popular videojoc d’Epic Games i que es repartien -en aquesta primera edició– diversos premis d’un total de 30 milions en efectiu. 

En el mateix 'mundial’, que va començar divendres passat i es va allargar tot el cap de setmana, també s’han convertit en milionaris al guanyar la final per parelles el noruec Emil Bergquist Pedersen i l’austríac Thomas Arnould, també de 16 anys, que es fan anomenar 'Nyrox' i 'Aqua'. Els dos nanos van participar com a duo en la gran final del videojoc més famós i es van imposar en dos dels sis partits del torneig, amb un total de 51 punts.

Nyhrox i Aqua celebren el seu triomf a la final per parelles de la Fortnite World Cup. / JOHANNES EISELE / AFp

La final l’han disputat un centenar de jugadors després de classificar-se entre 40 milions d’aspirants a participar en el torneig. Al final, només en podia quedar un, i el jove 'Bugha' s’ha emportat el gat a l’aigua després d’aconseguir sumar 59 punts, 26 més que el seu competidor més pròxim, també de nacionalitat nord-americana i amb l’àlies de 'PSalm'.

"No puc explicar amb paraules el que sento. Soc molt feliç", va explicar Giersdorf després de proclamar-se campió del món a l’estadi Arthur Ashe, a Queens, Nova York, publicat pels organitzadors a Twitter. "Tot el que he fet, l’entrenament, tot, ha valgut la pena. És una bogeria". En declaracions a la BBC ha assegurat que la seva idea és estalviar gairebé tot el guanyat, ja que només té pensant invertir en un nou escriptori i una vitrina per a la seva copa del 'rei' del Fortnite.

D’altres nanos també s’han guanyat un bon pessic després de classificar-se en els primers llocs del torneig. Per exemple, els jugadors Rojo (holandès, de 21 anys) i Wolfiez (britànic, de 15) també van rebre més d’un milió de dòlars per cap, tota una fortuna per a uns nois que encara no arriben a la majoria d’edat. Alguns són encara més joves, com el noi argentí de 13 anys anomenat Thiago 'King' Lapp que ha aconseguit 950.000 dòlars i del qual s’ha fet ressò a les seves xarxes El Rubius en persona.

Notícies relacionades

Llançat el 2017, la popularitat del Battle Royale ha ajudat l’empresa editora, Epic Games, a aconseguir un valor de més de 15.000 milions de dòlars (l’any passat). El joc és tot un fenomen entre el públic més jove, que ha aconseguit reunir més de 250 milions de jugadors.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Fortnite