I NOMÉS EN POT QUEDAR UN

Famous Spanish War Bot | Els famosos espanyols batallen a Twitter

Milers d'internautes segueixen diàriament els combats ficticis d'aquests 'Jocs de la fam' en els quals lluiten a mort 314 personatges, dede Ferran Adrià, Lola Índigo, Melendi, Leticia Dolera, Rozalén o el rei

bottwitter

bottwitter

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Després de dues setmanes d’acarnissada lluita a les xarxes, Famous Spanish War, la ucronia que té enganxats gairebé 170.000 tuitaires llança el següent balanç. “Tercera setmana de gener. Any 2022. Jordi Évole ha assassinatLeiva. 191 famosos restants”. Una hora abans, C. Tangana havia fet el mateix amb Javier Tebas. Prèviament, Lola Índigo havia enviat, no casa seva, sinó a l’altre barri, Bertín Osborne... I així passarà amb els 314 famosos “de la faràndula i el folklore espanyol” que conformaven l’equip inicial d’aquests ‘Jocs de la fam’, d’aquests ‘Superviventes’ sense illa, d’aquests ‘Immortals’ sense espasa, ques’enfronten a mort en combats ficticis dels quals al final només podrà quedar un sol vencedor. Serà un guanyador virtual, és clar, com el ‘bot’ –algoritme– que els enfronta aleatòriament a Twitter en duels que es disputen a raó d’un per hora (des de les 12.00 a les 23.00 hores). A aquest ritme, en dues setmanes, sabrem el vencedor.

Després que La Rioja s’imposés a la Guerra Civil Bot 2020 i que Espanya conquistés el món a World War Bot 2020, la febre per aquests jocs de guerra de mentida continua ara entre les ‘celebrities’.

La llista inclou polítics, actors, presentadors, futbolistes, cantants, ‘youtubers’ i fins i tot el mateix rei Felip VI.

El creador de World War Bot 2020, el desenvolupador italià conegut com a Michael O, va idear aquesta guerra mundial a partir de batalles automatitzades gràcies a un algoritme. El robot triava un territori de manera aleatòria, calculava el seu centre geogràfic i buscava el país més pròxim al seu centre sempre que no estigués conquerit. Els que hi havien caigut tenien una possibilitat entre 12 de rebel·lar-se. Com més conquistava un país, més possibilitats tenia de continuar colonitzant.

En aquest Famous Spanish War Bot, no obstant, tots els famosos tenen les mateixes possibilitats de resultar elegits per lluitar (independentment de l’ordre que ocupin en la llista alfabètica). Això sí, en aquesta ocasió el mort no podrà ressuscitar.

Duels surrealistes

El primer dia de la partida, el 23 de juny, la ‘cap’ del dancehall Bad Gyal –la catalana Alba Farelo– no va tenir pietat amb l’expresident José María Aznar. Així, tot just començar. Després Melendi va caure en mans de Carles Puigdemont. Dies després van anar morint Rozalén (a qui va matar Dani Mateo); Auronplay (que va matar Chayanne); Leticia Dolera (per Felip VI), o Diego El Cigala (per Pablo Iglesias).

Després de passar a millor dia en aquesta cruenta realitat paral·lela, l’actriu, directora i famosa feminista catalana es va acomiadar del joc amb un “Per això soc republicana” (va dir en un tuit).

Notícies relacionades

El monarca no ha pogut venjar en el ‘bot’ la mort de Letizia assassinada pel presentador David Broncano. “Va ser l’algoritme, cheñoría”, va dir el presentador de ‘La Resistencia’ del magnicidi.

Segueix Extra  a Facebook