Serà sacrificat

Un gegantí caiman de 3,6 metres xoca amb un camió a una autopista de Florida

La fotografia de l'enorme rèptil immobilitzat s'ha viralitzat a les xarxes

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un gegantí caiman de més 3,6 metres de llarg i 210 quilos de pes ha xocat amb un camió amb remolc quan creuava una autopista interestatal al nord-oest de Florida, van informar aquest divendres els mitjans locals.

La fotografia de l’enorme rèptil immobilitzat i amb la boca segellada al costat d’una nena s’ha viralizat a les xarxes i està avui en lloc destacat en la majoria dels mitjans de l’estat de Florida.

Segons va dir al canal WESH 2d’Orlando Broderick Vaughan, que va ser qui l’ha atrapat després del xoc en un tram de l’autopista I-10 al comtat de Leon a començaments de juny, és un dels caimans més grans amb què ha tingut brega en la seva vida.

L’empresa de Vaughan té un contracte amb la Comissió de Vida Silvestre i Pesca de Florida per encarregar-se dels caimans "molestos".

En aquest cas, segons ha dit, haurà de ser sacrificat perquè sobrepassa les mesures establertes perquè pugui ser tornat a la naturalesa sense que representi un perill.

La població de caimans americans (Alligator mississippiensis) a Florida, una espècie que de 1967 a 1987 va estar inclosa en la llista d’animals en perill als Estats Units, suma avui uns 1,3 milions d’exemplars i es manté estable des de fa dècades.

Notícies relacionades

Els caimans tenen un important paper en l’ecosistema de l’Estat nord-americà, raó per la qual estan protegits, tot i que existeix una línia telefònica per trucar per a situacions de perill.

Un estudi de la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES), presentat recentment a la Unesco, afirma que un milió d’espècies animals i vegetals es troben en risc d’extinció, moltes en les pròximes dècades, llevat que hi hagi un canvi radical en els mètodes de producció i consum.

Temes:

Animals