Tecnologia

El braçalet que ajuda les dones a escapar-se de l'assetjament sexual a les discoteques

Una estudiant ha creat un prototip lligat a una aplicació de mòbil on es connecta amb els amics abans de sortir de festa

Amb un toc alerta aquests amics, amb dos tocs s'il·lumina perquè els empleats del local en siguin conscients

pulsera

pulsera

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’assetjament sexual a les discoteques és un tema que preocupa les dones. Cada vegada més es denuncien públicament situacions incòmodes amb desconeguts, fets que des del feminisme s’estan destacant també amb l’assetjament de carrer o el ciberassetjament.

Però en qüestions d’espais públics, la tecnologia comença a desenvolupar sistemes de protecció. L’última innovació arriba des d’Edimburg. L’estudiant Beatriz Carvalho ha posat en marxa un braçalet negre que alerta de situacions d’angoixa.

El prototip mostra com aquest braçalet està vinculat a una ‘app’ al mòbil, de manera que els amics o amigues poden estar units durant la nit i connectar-se abans de sortir. Si en un moment determinat una de les usuàries es troba incòmoda i necessita ajuda, un toc al braçalet enviarà un avís a aquests amics prèviament connectats. Sabran que necessita ajuda.

En cas de més gravetat, un doble toc al braçalet farà que s’il·lumini. En aquest cas l’objectiu és que els empleats del local on es trobi siguin conscients d’aquesta situació i puguin ajudar la víctima.

Notícies relacionades

Tot i que el braçalet està dirigit a tots els gèneres, està molt enfocada a l’assetjament que pateixen les dones en espais públics tancats. L’objectiu, segons va dir en la investigació, era crear una cosa preventiva per ajudar a tenir espais segurs i, sobretot, educar la gent a comportar-se d’una altra forma.

"La gent va massa lluny a la nit", diu aquesta estudiant. "És important que les persones que assetgen no tornin a fer-ho", explica, i recalca que és també un projecte personal perquè va patir assetjament a l’escola. "Ningú hauria de tenir por de sortir".