#estoyconlarojachallenge

L'últim repte d'internet, una proposta d'estudiants contra el tabú de la regla

Busquen que la menstruació sigui viscuda de forma "conscient i natural"

"Significa abraçar un sentiment col·lectiu. Implica que som la millor afició que podem tenir"

regla-3

regla-3

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

"Una altra menstruació és possible", diuen en el seu vídeo. Un grup d’estudiants d’Art, Igualtat i Transformació Social de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) ha llançat un nou repte viral a través de les xarxes socials, #estoyconlarojachallenge, que pretén normalitzar la menstruació en espais públics i acabar amb el tabú que l’envolta. 

"Regla, menstruació, període... moltes paraules per a una cosa natural i que curiosament poques vegades és nomenada", expliquen, assegurant que busquen que la regla sigui viscuda entre els joves de forma "conscient i natural". 

La idea va acompanyada per un vídeo en el qual mostren escenes de la vida quotidiana en què les noies troben problemes per estar amb la regla.

"Estimat professor que no em permets anar al bany tot i que et digui que és una urgència", comencen. S’adrecen així als que dificulten el dia a dia o les tracten de forma condescendent: "No estic malalta", alerta una d’elles. 

Per això llancen diferents ‘hashtags’ a través de les xarxes socials, no només amb aquest ‘challenge’ sinó amb maneres de visibilitzar que el que anomenen "estar con la roja" suposa viure la menstruació des d’un lloc pròxim i respectuós.

Notícies relacionades

"Significa abraçar un sentiment col·lectiu. Implica que som la millor afició que podem tenir", en clara referència a la selecció espanyola. I conviden a pujar fotografies i vídeos en aquest sentit. 

Molts usuaris i usuàries s’han afegit a aquesta iniciativa compartint missatges a través del ‘hashtag’ del ‘challenge’ i d’#estoyconlaroja o #estamosconlaroja.