Masclisme en el futbol

Assetjament sexista a una àrbitra: un futbolista li demana una fel·lació i rep insults des de la grada

La italiana Giulia Aurora va expulsar el jugador, de 14 anys, després que es baixés els pantalons

Serà sancionat amb un any sense jugar a futbol tot i que podrà reduir el càstig amb bon comportament

arbitra-1

arbitra-1

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Partit de juvenils a Itàlia, entre el Treporti i el Miranense pel torneig Giovanissimien Mestre. Els nens amb prou feines tenen 14 anys, però tant ells com la grada sembla que té un objectiu comú.

L’àrbitra de 22 anys Giulia Nicastro es converteix en el focus de les crítiques i els insults. En un moment del partit, un dels jugadors es baixa els pantalons: "A veure si tens els ous d’expulsar-me. ¡Menja-me-la!"

Immediatament la col·legiada li va treure la targeta vermella i va expulsar el noi del terreny de joc, però els insults van créixer encara més a les grades, on hi havia els pares dels menors, i des d’on la convidaven a prostituir-se. 

El jugador del Treporti Calcio ha sigut sancionat amb un any sense jugar a futbol i multat amb 100 euros, tot i que aquest càstig es pot veure reduït a la meitat si fa un curs al Departament d’Igualtat d’Oportunitats del municipi de Cavallino-Treport,en el qual resideix . 

Segons publica ‘Reppublica’, el noi haurà d’ajudar el club en tasques de neteja de vestidors, tallant la gespa o col·laborant per a la preparació dels entrenaments. El president, Renzo Mavaracchio, considera que el noi ho va fer malament però no el poden abandonar. "Potser es qüestiona aquesta decisió en el poble, però la nostra tasca com a club que treballa amb nois és fer-los entendre que ho van fer malament, però sense marginar-los". 

En un comunicat, el director esportiu del club va assegurar que havien demanat disculpes per aquest comportament a l’organitzador i que farien el mateix amb l’àrbitra, amb qui estaven intentant contactar, i posaran a disposició dels menors i dels seus pares un psicòleg per millorar un comportament que qualifiquen d’inadequat.

Notícies relacionades

"Som conscients de la gravetat del que va passar i alguns ja han admès la seva responsabilitat i s’han disculpat. Emprendrem un camí educatiu". 

 

Temes:

Futbol Masclisme