ALS 7 ANYS

Mor la Grumpy, la gata més famosa d'internet

Amb gairebé 12 milions de fans a les xarxes, va protagonitzar anuncis i fins i tot una pel·lícula nadalenca i es va guanyar el títol de 'reina del mem'

FILE - This Dec. 1, 2015 file photo shows Grumpy Cat posing for a photo in Los Angeles. Grumpy Cat, whose sour puss became an internet sensation, has died at age 7, according to her owners. Posting on social media Friday, May 17, 2019, her owners wrote Grumpy experienced complications from a urinary tract infection and “passed away peacefully” in the arms of her mother on Tuesday, May 14.  (AP Photo/Richard Vogel, File)

FILE - This Dec. 1, 2015 file photo shows Grumpy Cat posing for a photo in Los Angeles. Grumpy Cat, whose sour puss became an internet sensation, has died at age 7, according to her owners. Posting on social media Friday, May 17, 2019, her owners wrote Grumpy experienced complications from a urinary tract infection and “passed away peacefully” in the arms of her mother on Tuesday, May 14. (AP Photo/Richard Vogel, File) / Richard Vogel (AP)

2
Es llegeix en minuts

La celebrity felina més famosa del món mundial, la gata Grumpycelebrity,ha mort als 7 anys d’edat, tal com ha anunciat la seva desconsolada família a Instagram, on l’animal acumulava més de 2,3 milions de fans. (a Facebook tenia 8,5 milions de seguidors, i 1,5 a Twitter).

Tardar Sauce (salsa tàrtara), que era el veritable nom de la Grumpy, tenia una mirada sempre enfadada (grumpy significa ‘rondinaire’), i fins i tot va arribar a protagonitzar una pel·lícula. Recentment a aquest exemplar de raça ‘snowshoe’ se li havia complicat una infecció al tracte urinari, de la qual no s’ha pogut recuperar, “tot i l’atenció dels millors professionals”. Va morir als “braços de la seva mare” dimarts passat. 

En el compte Grumpy Cat recorden que el gatet “va ajudar milions de persones a somriure a tot el món”.

La Grumpy va tenir una vida feliç a Phoenix, Arizona. Es va fer famosa el 2012 després que el germà de la seva propietària, Tabatha BundesenBryan, publiqués una foto d’ella a la xarxa social Redit. En només dos dies la imatge l’havien compartit més d’un milió de persones.

El “felí més influent”

El 2012 se la va considerar el “felí més influent” per a la MSNBC, el mem de l’any per a Buzzfeed, el 2013, i el premi Golden Kitty del festival de vídeos de gats a internet. Va ser gat de portada delThe Wall Street Journal el maig del 2013 i delNew York Magazinequatre mesos després.

La seva popular cara d’enuig perpetu –segons la seva propietària, es devia que patia de nanisme felí, era més petita del normal, i tenia maloclusió– la va fer famosa, si bé no es corresponia amb el seu caràcter “realment agradable”, segons el parer de Bundesen.

No va passar gaire temps abans que es fes mundialment famosa, i fins i tot va fer una pel·lícula,Grumpy Cat’s Worst Christmas Ever, el 2014, que explicava les aventures d’un gatet rondinaire que ajuda una nena a trobar l’esperit nadalenc.

Després de l’èxit del film, la gata també es va convertir en la reina delsmemsque s’utilitzaven per expressar malestar.

També va fer un anunci televisió deHoney Nut Cheerios, i es va convertir en model de Friskies, la marca de menjar de gats.

Enorme fortuna

De la Grumpy se’n comercialitzaven perfums, sabatilles, tasses, samarretes i llibres. Era un dels animals més rics del planeta, es deia que va acumular una fortuna de 100 milions. L’any passat, sense anar més lluny, la seva propietària va guanyar 710.000 dòlars (560.000 euros) en una demanda per infracció de drets d’autor: una empresa de cafè va utilitzar sense permís la imatge de la gata de les celles arrufades.

Notícies relacionades

Fins i tot The New York Times li ha dedicat un obituari a la Grumpy, en què al final recorda que “era una gateta supermaco i adorable, li encantava que l’agafessin i l’acariciessin”.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Gats Instagram