DE CÀNCER, ALS 72 ANYS

Mor l'actriu de 'Twin Peaks' Peggy Lipton

La notícia l'han confirmat les seves filles Rashida i Kidada Jones, fruit del seu matrimoni amb el productor musical Quincy Jones

FILE - In this Jan. 16, 2018 file photo, Peggy Lipton arrives at the Stella McCartney Autumn 2018 Presentation in Los Angeles. Lipton, a star of the groundbreaking late 1960s TV show The Mod Squad and the 1990s show Twin Peaks, has died of cancer at age 72. Lipton’s daughters Rashida and Kidada Jones say in a statement that Lipton died Saturday, May 11, 2019, surrounded by her family. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)

FILE - In this Jan. 16, 2018 file photo, Peggy Lipton arrives at the Stella McCartney Autumn 2018 Presentation in Los Angeles. Lipton, a star of the groundbreaking late 1960s TV show The Mod Squad and the 1990s show Twin Peaks, has died of cancer at age 72. Lipton’s daughters Rashida and Kidada Jones say in a statement that Lipton died Saturday, May 11, 2019, surrounded by her family. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File) / Jordan Strauss (Jordan Strauss/Invision/AP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’actriu nord-americana Peggy Lipton, coneguda pels seus papers en sèries com La patrulla juvenil o Twin Peaks, ha mort als 72 anys d’edat a conseqüència d’un càncer. La notícia l’han confirmat les seves filles Rashida Kidada Jones, fruit del seu matrimoni amb el productor musical Quincy Jones, a través d’un emotiu comunicat.

“Ella va fer el seu viatge en pau, amb les seves filles i nebodes al seu costat. Ens sentim molt afortunats per cada un dels moments que hem passat amb ella. LaPeggy va ser i serà sempre el nostre far de llum, sempre estarà amb nosaltres”, conclou l’escrit, publicat per Los Angeles Times.

Peggy Lipton va néixer a Nova York el 30 d’agost de 1946. Abans de dedicar-se a la interpretació, Lipton va ser model des de molt jove. El seu talent la va portar a la petita pantalla als 19 anys amb un paper a Embrujada, a la qual van seguir altres títols com La Hora de Alfred Hitchock o El Virginià

Globus d’Or el 1971

Però sens dubte, el paper que la va catapultar a la fama va ser quan als 21 anys va començar a donar vida al personatge de Julie Barnes en la sèrie La patrulla juvenil. Una ficció revolucionària en l’època, signe de la contracultura, i que va posar en pantalla problemàtiques tan sensibles com la violència de gènere, la brutalitat policial o les drogues. Per aquest paper va ser nominada als Globus d’Or, guardó que va obtenir el 1971 millor actriu en una ficció televisiva.

Un altre dels papers més recordats de Peggy Lipton, dins i fora dels Estats Units, va ser el de Norma Jeggins, de la sèrie Twin Peaks des de 1989 fins a 1991. Va acceptar entrar en el projecte amb cert temor després d’una etapa complicada, amb el divorci del seu llavors marit Quincy Jones el 1989 i la seva retirada temporal després de l’èxit de ‘Patrulla juvenil’ per centrar-se en la família.

Notícies relacionades

Durant els últims anys, va fer aparicions en algunes pel·lícules i ficcions televisives, incloent el retorn a la pell de Norma Jeggins amb l’aclamada tornada de Twin Peaks el 2017.

 

Temes:

Twin Peaks