VÍDEO VIRAL

Una broma ensenya a tirar floretes als "masclets de torn"

Els gaditans 'Los niños sin nombre' dediquen una cançó als homes que creuen "que les tornen boges" mentre elles "només senten fàstic per cada porqueria que deixa anar la teva boca"

a-ver-si-te-enteras-machito-de-turno-lo-que-es-un-piropo---qu-alegra-descubrir-a-hombres-jvenes-poner-en-su-sitio-a-las-nuevax-generaciones-de-mac / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Clatellada a la masculinitat mal entesa. I doble, tenint en compte que la donen en forma de pasdoble i per part d’uns joves, tots homes, que es fan dir ‘Los niños sin nombre’. En vigílies del 8-M, aquest grup de gaditans ha viralitzat una broma en la qual tracten d’explicar, amb l’humor característic d’aquest tipus de música, una realitat gens graciosa: que la floreta pot ser un afalac de mal gust i un acte de masclisme.

"A ver si te enteras, machito de turno, lo que es un piropo, porque aunque tú te creas que las vuelves locas solo sienten asco por cada basura que suelta tu boca". Així de contundents es mostren aquest grup de nois en un vídeo, que fins aquest dijous havia superat el milió de visualitzacions, i amb el qual van participar aquest any al Concurs d’Agrupacions Carnavalesques (COAC) del Carnaval de Cadis.

"El mundo ha cambiado y te toca callar"

Amb un contundent "que el mundo ha cambiado y te toca callar”, exhorten a tirar floretes de veritat: agafant "las manos blancas de tu Mary" i recitant "coplas que salen del alma", entre altres exemples.

I recriminen a aquests "masclets de torn" que tinguin comportaments nocius per a la dona, alhora que denuncien que a ella "le falta el amor, la ternura, la pasión, el cariño... Y le falta el respeto. Le falta la decencia, le faltan modales y el consentimiento". És per això que a la dona "le faltan tantas cosas, que más que un piropo, solo es rebuznar”.

Notícies relacionades

El pasdoble acaba emfatitzant la por que senten les dones quan pateixen assetjament: "Es hora que entiendas que cuando tu murmullo le asalta en la noche las piernas le tiemblan. El miedo las invade y en ir corriendo a su casa es en lo único que piensan". La contundència del missatge, i la por real que senten les dones, queda reflectit en l’última frase del pasdoble, on es refereixen a la xacra dels assassinats masclistes: "Y [la dona només pensa] en no ser otra más en la lista de nombres que ya no regresan".

Segueix Extra  a Facebook