A Twitter

Les xarxes critiquen el tracte de Casado al feminisme en vigílies del 8-M i en ple rum-rum electoral

El líder del PP és molt criticat després de parlar de "qüestions de les dones" en un to que no ha agradat

zentauroepp46859272 graf3031  madrid  07 02 2019   el presidente del pp  pablo c190207083704

zentauroepp46859272 graf3031 madrid 07 02 2019 el presidente del pp pablo c190207083704 / BALLESTEROS

5
Es llegeix en minuts
María Aragón

Pablo Casado està en el centre de les crítiques del feminisme a pocs dies de l’esperada vaga del 8-M i en període electoral, amb les autonòmiques i locals al maig i amb la previsió de convocatòria de generals al mes d’abril

Durant el debat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), el líder del Partit Popular parlava sobre els temes que es debaten, referint-se especialment a les propostes del PSOE. Al Congrés dels Diputats, Casado parlava de les dones en aquests termes: "Em fan preguntar per l’avortament, per les qüestions de la dona... Ja veuràs quant tarden a parlar de Franco". 

Aquesta frase en la qual parla de "qüestions de la dona" no ha provat bé al feminisme, que assenyala que utilitzi aquest to per a temes tan importants com l’avortament, per exemple. Així l’hi han fet saber a través de les xarxes socials, on li recorden que milers d’elles sortiran als carrers el pròxim 8 de març... i que són votants en aquests dos mesos de període electoral.

Polèmica llei de l’avortament

Però aquesta polèmica respecte a les seves exposicions sobre les dones no és aïllada, ja que fa tot just uns dies va provocar una onada de crítiques a les xarxes socials després d’afirmar que volia tornar a la llei de l’avortament del 1985 i de relacionar la baixa natalitat amb el nombre d’avortaments produïts a Espanya, assegurant que per pagar més pensions convindria avortar menys. 

Les seves declaracions van ser qüestionades i les seves xifres posades en context, assegurant que el que Espanya necessitava no era reduir els avortaments, sinó millorar les condicions econòmiques i laborals.

No només persones anònimes a Twitter, sinó també diputades del Congrés dels Diputats han mostrat la seva repulsa.  

També amb una mica d’humor negre, comparant les seves declaracions amb el que passa a 'El conte de la serventa', on les dones en edat fèrtil estan al servei de l’Estat i d’altres parelles amb millor economia, o fent mems del que imaginen que pot passar pel cap de Casado quan parla d’aquestes qüestions. 

Recollida de firmes 

Diana López, una periodista gallega, va llançar automàticament una petició de firmes a Change.org en la qual busca el recolzament de les dones per fer reflexionar Casado. Des de la seva experiència personal, després d’avortar "com 100.000 dones a Espanya", considera que no hi ha marxa enrere en la conquesta de drets. 

Notícies relacionades

En el seu text, expressa el que proposa Casado, que per finançar les pensions caldria tenir més nens i no avortar. I llança la seva rèplica: "Les dones no som forns ni tenim l’obligació de sustentar un sistema que, precisament, arremet contra les més pobres i les més precàries. No som aquí per donar-te mà d’obra. No és ni tan sols demostrable que amb més naixements s’aconsegueixi sostenir el sistema de pensions. 

En definitiva, una setmana negra per al líder del Partit Popular en constant enfrontament amb el feminisme, que recalca les seves pròximes reivindicacions en la vaga del 8 de març pels drets de les dones i les seves ganes de mostrar les opinions a través de les urnes.