Vist a Twitter

El macabre succés darrere d'un cromo de l'NBA que ara val 1.300 euros

Darrere del jugador Mark Jackson apareixen els germans Menéndez

Van assassinar els seus pares per cobrar els diners de l'assegurança

613ab964-aa27-48d9-8e6f-7236bb1f1418

613ab964-aa27-48d9-8e6f-7236bb1f1418

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Internet sorprèn de tant en tant amb històries curioses que no havia percebut ningú en anys. Només cal trobar-les. I així ho va fer Stephen Zerance, un aficionat dels esdeveniments i escriptor de novel·la negra que va topar en un cromo de l’NBA que ha passat de valer deu cèntims a ser ofert per 1.300 euros. 

La història es remunta a la temporada 1989-90 de l’NBA Mark Jackson, jugador dels New York Nicks, protagonitza el clàssic cromo de la competició nord-americana de bàsquet. Però en la imatge hi ha molt més que un simple jugador durant un partit. 

Darrere d’ell apareixen quatre persones, dos homes i dues dones. Precisament en la imatge de l’esquerra, la dels dos joves, hi ha el misteri. Es tracta delsgermans Menéndez, en una fotografia posterior a l’assassinat dels seus pares a la seva mansió de Beverly Hills per cobrar els diners de l’assegurança. 

La troballa no va ser fruit de la casualitat. Zerance coneixia la història d’aquests dos joves i com es van gastar 700.000 euros en amb prou feines uns mesos en negocis, roba, rellotges o fins i tot classes de tennis. També va descobrir que en els mesos posteriors a l’assassinat compraven entrades per als partits dels Knicks. 

L’estiu passat va posar fil a l’agulla per buscar documentació sobre això. Li va portar mesos trobar aquesta prova, però finalment la va trobar després de rastrejar cromos de l’època a eBay, on en va comprar desenes per tan sols deu cèntims cadascun. 

Notícies relacionades

Va compartir la fotografia a Twitter, però amb prou feines va tenir repercussió.

No obstant, el mes de desembre passat algú va topar amb aquest missatge i va penjar un post a Reddit explicant el tema, fet que va fer que es viralitzés la història. Ara, hi ha els qui demanen 1.300 euros pel cromo que guardaven en un calaix.