Vist a Twitter

"L'amor és una elecció": la bonica història dels 60 que commou a les xarxes

Una tuitera narra com el seu pare va marxar a viure a Barcelona però mai va perdre el contacte per carta amb la seva família

Els seus companys assistien a clubs amb dones mentre ell prenia cafè i escrivia cartes a la seva dona

pub

pub

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’amor es tria (i es demostra), sembla explicar la història que commou Twitter aquesta setmana. Ve de la mà de la tuitera @MadeInMartinez, que en un fil narra com els seus pares van viure una separació física als anys 60, Madrid-Barcelona, quan no hi havia tantes connexions ni tanta facilitat per viatjar ni fins i tot parlar amb freqüència.

Al seu pare li havien ofert un ascens a l’empresa. Amb tres fills, no podia pensar-s’ho. Però suposava un canvi radical en les seves vides, ja que ell havia de mudar-se a Barcelona i la família es quedava a Madrid. En els temps en què no hi havia internet, el telèfon era car i no podies agafar un AVE. 

El seu pare no estava disposat a perdre el contacte amb la seva família. Es va allotjar en una pensió i va treballar a més com a cambrer en un local per guanyar més diners per a la família. Vivia de les dietes que li pagava l’empresa, així que enviava a la seva dona i els seus fills dos sous íntegres. Cada nit, escrivia una carta a la seva dona.

Però tot i que tenia altres companys en la mateixa situació, ell sempre va ser l’excepció. Quedaven per veure’s, dinar, prendre alguna cosa... Fins que un dia van entrar a un club on diverses dones se’ls van acostar a l’entrar. "Senyoretes", diu. Els seus companys se’n van anar als reservats amb elles.

Ell va prendre un cafè i va jugar al ‘pinball’. I això es va convertir gairebé en un costum.

Un d’aquells dissabtes, mentre prenia un cafè i escrivia una carta per a la seva dona, una de les dones se li va acostar i va preguntar. Ella va confessar que creia que era "marieta", però que li alegrava saber que hi havia homes que respectaven les seves dones

Notícies relacionades

Va acabar escrivint també per a aquestes dones. I elles li tenien molta estima. Tot i que amb els seus companys la cosa era diferent, i sempre havia d’aguantar bromes. 

Després d’explicar aquesta emotiva història en què va recordar el seu pare i veient la influència del que narra en la gent, aquesta tuitera va aprofitar per llançar un missatge per viure amb amor.