El Govern demana una investigació

El vídeo d'una parella nua dalt d'una piràmide desencadena un escàndol a Egipte

En la filmació es veu com una dona i un home escalen un monument de Gizeh a la nit i a l'arribar al cim es treuen la roba

pareja-desnuda-en-gran-pirmide-de-guiza-causa-indignacin-en-autoridades-locales1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern egipci ha demanat a la Fiscalia General que investigui un vídeo difós a les xarxes socials en el qual es veu una parella escalant una de les tres piràmides de Gizeh i que finalitza amb els nus al cim.

En un comunicat, el ministre egipci d’Antiguitats, Jaled al-Anani, va demanar que es "prenguin les mesures necessàries" sobre el cas d’un vídeo filmat per "una parella estrangera", a més de la publicació d’una fotografia que "va en contra de la moral".

Per això, Al-Anani va enviar el cas a la Fiscalia General egípcia perquè investigui el material publicat per la parella, que va escalar suposadament una de les piràmides a la nit, segons el comunicat.

D’altra banda, l’agència de notícies estatal Mena va assenyalar que a les xarxes socials es va difondre "un vídeo publicat per un fotògraf danès en el qual ell apareix escalant la gran piràmide a la nit al costat de la seva amiga i gravant escenes de llibertinatge a finals del mes passat".

Un fotògraf danès

Mena fa referència al text publicat pel fotògraf danès, identificat com Andreas Hvid, amb la seva companya Josephine Sarahh en el seu compte de la xarxa social Instagram i la plataforma Youtube.

El passat 5 de desembre, el fotògraf Andreas Hvid va publicar un vídeo en el seu compte de Youtube en què va comentar en la descripció que la seva amiga i ell van escalar la piràmide de Kheops "tement ser vistos per molts guàrdies" i que es va realitzar, segons Hvid, "a finals de novembre de 2018", sense donar una data precisa.

No obstant, l’autenticitat d’aquest vídeo no ha pogut ser verificada fins al moment.

En la filmació, de tres minuts de durada, es veu com la parella escala a la nit una de les piràmides i arriba, suposadament, fins al cim, on en els últims vint segons de la cinta la dona comença a despullar-se, quedant-se seminua.

Al final de la cinta, apareix una imatge fixa de la parella totalment nua practicant una actitud sexual presa amb la llum de l’alba.

Més escàndols

En el compte d’Instagram del fotògraf danès hi ha publicades diverses imatges preses des de dalt de diversos edificis i estructures, incloent-ne una en la qual apareix també una dona seminua a sobre d’un pont a Budapest, una imatge similar a la realitzada suposadament a Egipte.

No és la primera vegada que hi ha aquest tipus de polèmiques entorn de les tres piràmides de Gizeh.

El 2015, el jove alemany Andrej Ciesielski va ser detingut i expulsat per tota la vida d’Egipte per pujar sense autorització fins al cim d’una de les piràmides.

Notícies relacionades

A més, el març del 2017,la model belga Marisa Papen va posar nua a l’esplanada de les piràmides de Gizeh i posteriorment va ser detinguda durant un dia al temple de Karnak, a Luxor, quan es va desposseir de la seva vestimenta per a una altra sessió fotogràfica.