Difoses per TV-3

Troben un cabirol amb el cap ficat en una garrafa de plàstic a Barcelona

Una espectadora d''El temps' de TV-3 envia aquestes tristes imatges que va trobar a l'Obac: "No hi vam poder fer res"

corzo

corzo

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

En els últims temps acostumem a veure animals patint les conseqüències de la deixadesa de l’home. Peces que neden entre plàstic, tortugues atrapades i infinitat d’escenes que es lamenten a les xarxes socials però continuen succeint.

L’última s’ha produït a Barcelona i té com a trist protagonista un cabirol amb el cap atrapat en una garrafa de plàstic.

Així ho difonia ‘El temps’ de TV-3, amb una imatge enviada per una de les seves espectadores.

Les fotografies anaven acompanyades d’un text en què explicava que l’escena s’havia produït a l’Obac, al camí de la Pastora.

"Ens hem trobat el pobre animal que havia ficat el cap a la garrafa i no el podia treure. Hem intentat agafar-lo, però ha sortit corrents i no hi hem pogut fer més", lamentava.

Al compartir les imatges a les xarxes socials, alguns usuaris també explicaven que les escenes són habituals, com la d’aquest gat que havia ficat el cap en un altre plàstic. "Afortunadament, hi arribem a temps". 

L’augment dels abocaments de plàstic en plena naturalesa és alarmant, i les organitzacions internacionals ja han posat l’alerta en aquest comportament humà, llançant campanyes per evitar que més animals es vegin atrapats i morin.

Notícies relacionades

WWF, per exemple, va provar de conscienciar sobre els abocaments al mar a través de la petició de prohibir els plàstics d’un sol ús. 

El problema no existeix només a Espanya, sinó que és universal. I en els últims mesos hem vist més escenes d’animals lluitant contra un hàbitat cada vegada més hostil, com quan un científic xinès va gravaraquesta tortuga provant de niar en un femer de plàstic. Imatges que es repeteixen constantment i que es lamenten sense posar-hi fre.