ELECCIONS BENÈFIQUES

Max, el gos que repeteix com a alcalde d'un poble de Califòrnia

Les funcions del golden retriever van des de participar en desfilades i festivals fins a acceptar invitacions per a visites oficials

mayor-max

mayor-max

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La localitat californianad’Idyllwild ha elegit un gos com a alcalde, concretament un golden retriever. Maximus Mighty Dog Mueller II, més conegut pels seus veïns com aMax, ha sigut elegit pels 3.874 habitants del petit poble i exercirà com a alcalde de la zona.

Idyllwild és una ciutat no incorporada, així que no té alcalde propi o, almenys, no humà. Per aquesta raó, els membres de la protectora Animal Rescue Friends (RAF) van decidir, el 2012, patrocinar unes eleccions en què cada vot costava un dòlar i la recaptació anava destinada al rescat d’animals.

El tiet del Max, Maximus I, va ser elegit alcalde d’Idyllwild en aquelles eleccions. "S’hi van presentar 14 gossos i dos gats i vam haver d’elegir. Es va animar a tothom a participar", va assenyalar Phyllis Mueller, cap de gabinet de l’alcalde Max i també el seu amo, a la cadena NBC.

Novament elegit

Lamentablement, Maximus I va morir el 2013, per la qual cosa la ciutat va voler que Maximus Mighty Dog Mueller II continués el seu llegat, malgrat que en aquell temps era tan sols un cadell. Han passat cinc anys i Max II ha demostrat en tot aquest temps que ha sabut guanyar-se el respecte i l’afecte dels veïns. Tant, que en les noves eleccions l’han tornat a elegir com a alcalde.

Al nou edil Max també se li han unit els tinents d’alcalde Mikey i Mitzi. Els tres gossos estan relacionats amb el seu antecessor, l’alcalde Max I: el Mikey i la Mitzi són germans de la mateixa cadellada, mentre que el Max n’és un cosí.

Les responsabilitats del Max van des de participar en desfilades i festivals fins a acceptar invitacions per a visites oficials. A més, sempre està a punt per recolzar els projectes d’Idyllwild i promoure les seves muntanyes i, sobretot, assegurar que es respecta la vida animal, tant dels animals de companyia com dels salvatges.

"El seu paper és el de fer del món un lloc millor transmetent amor incondicional i fent bones obres pels altres", diu Mueller. "El meu paper com a cap de gabinet és ajudar a executar la visió de l’oficina d’alcaldia per a Idyllwild", detalla.

            Segueix Extra a Facebook

     

       

                     

Notícies relacionades