130 aniversari

Oskar Schlemmer, el geni de la Bauhaus que va inspirar David Bowie

Google dedica un 'doodle' al dissenyador alemany conegut pel seu trencador Ballet triàdic

Oskar Schlemmer, el geni de la Bauhaus que va inspirar David Bowie
1
Es llegeix en minuts

Oskar Schlemmer va ser un dissenyador, pintor i escultor alemany  (Stuttgart, 4/9/1888 - Baden-Baden, 13/4/1943) que va formar part de l’Escola Bauhaus. La seva obra més coneguda és el Ballet Triàdic (Triadisches Ballett), que es va estrenar a la seva ciutat natal el 1922. El ballet, que comptava amb la música de Paul Hindemith, mostrava uns intèrprets disfressats de formes geomètriques.

Amb tres ballarins, 12 moviments i 18 disfresses, l’enfocament innovador de Schlemmer va trencar amb totes les convencions per explorar la relació entre el cos i l’espai amb noves formes. El vestuari i els moviments feien dels actors escultures vives. Schlemmer va descriure l’actuació com a "matemàtica metafísica artística" i "una festa en forma i color". El dia de l’aniversari del naixement del creador alemany –Oskar Schlemmer compliria 130 anys– , Google li ha dedicat un 'doodle' en què mostra la seva obra més coneguda.

 

Notícies relacionades

Schlemmer era el més jove de sis germans. Va anar a l’escola d’art abans de mudar-se a Weimar (Alemanya) per unir-se a l’avantguardista escola Bauhaus (obra de l’arquitecte Walter Gropius), on es va convertir en director d’investigació escènica i producció. Schlemmer també va treballar en altres camps artístics com la pintura i l’escultura, però són els seus creatius dissenys teatrals els més recordats, que van influir en futurs artistes com David Bowie en el camp estètic. 

A més de la seva obra, les seves cartes enviades al pintor Willi Baumeister, entre altres personatges de l’època, i el seu diari personal han donat a conèixer racons i el funcionament de la Bauhaus.