SAMARRETES, PLAQUES I POSTALS

"Yes, we Kant!" l'estratègia de màrqueting turístic de la ciutat natal de Kant

La ciutat de Königsberg, antiga Prússia i ara cor de la regió russa de Kaliningrad, ha creat rutes turístiques per llocs on passejava el filòsof i, fins i tot, ha preparat visites a la seva tomba

probsteikirche von knigsberg

probsteikirche von knigsberg

1
Es llegeix en minuts

Immanuel Kant és un filòsof gairebé immortal. Les universitats de tot el món l’estudien diàriament i milers de persones han fet carrera explicant els seus pensaments sobre l’ètica, la metafísica i l’estètica. A la seva ciutat natal, Königsberg, han decidit portar el culte a aquest pensador un pas més enllà. 

Sota el lema "Yes, we Kant!", l’antiga ciutat de Prússia i ara cor de la regió russa de Kaliningrad ha començat a explotar la vida d’aquest cèlebre filòsof als seus carrers amb rutes turístiques pels llocs on solia passejar. A més de les rutes, en aquesta ciutat, ara poden comprar-se desenes de ‘souvenirs’, com ara samarretes, postals i plaques amb eslògans famosos adaptats al cognom del filòsof. 

Kantmania

"All you need is Kant!", que emula la famosa tornada dels Beatles, "Kant touch this", amb referència a la coneguda cançó de rap de Mc Hammer, etc. Les frases són variades i han captat l’atenció dels turistes més filosòfics. 

Notícies relacionades

L’estratègia de màrqueting d’aquesta ciutat s’ha basat des del principi en la seva forta Kantmania; botigues, carrers, places i comerços han adoptat apel·latius basats en la vida i l’obra del conegut filòsof.

A més de comprar ‘souvenirs’, els turistes poden visitar la seva tombai, en determinades èpoques de l’any, fins i tot, la que va ser la seva vivenda. "Amb això volem demostrar que Kant no era la persona difícil i avorrida que mostren a les universitats", explica Irina Boroudulina, una col·laboradora del programa de ràdio "Near Kant", dedicat en exclusiva a tractar aspectes de la vida del filòsof. 

Temes:

Rússia