EXPERIMENT ESTIUENC VIRAL

Un pare explica a Twitter com ha comprovat amb la seva filla de 4 anys que les tovalloletes no són biodegradables

"Una nena d'infantil ha entès perfectament que no poden tirar-se tovalloletes al vàter... em pregunto si a Grupo Ubesol estaran també a l'altura", ha escrit en el seu perfil

whatsapp-image-2018-08-07-at-183208

whatsapp-image-2018-08-07-at-183208

2
Es llegeix en minuts

Ja fa temps que s’adverteix que cap tovalloleta és biodegradable, però malgrat això, moltes marques continuen etiquetant els seus productes amb la paraula ‘biodegradable’ per fer creure els consumidors que sí. Un pare i la seva filla de 4 anys han exposat a Twitter l'experiment amb el qual han demostrat que les tovalloletes no es dissolen al tirar-les al vàter. 

"Una nena de primària ha entès perfectament que no poden tirar-se tovalloletes al vàter... em pregunto si a Grupo Ubesol estaran també a l’altura", ha escrit en el seu perfil Juanjo Valderrama en un fil de missatges a les xarxes socials. "La meva filla de 4 anys i jo hem decidit resoldre un gran misteri aquest estiu... ¿de veritat les tovalloletes de @Grupo_Ubesol poden tirar-se al vàter?", iniciava el fil aquest pare tuitaire. 

Fent referència a les explicacions que apareixen a la part posterior de cada paquet de tovalloletes en el qual l’empresa fabricant indica que es dissolen amb els moviments d’aigua, aquest pare i la seva filla han decidit posar-ho a prova i penjar els resultats a les xarxes socials. "El missatge al paquet és clar... ¡però com que som uns grans investigadors volíem fer l’experiment nosaltres mateixos!", escriu Valderrama. 

"Fa 15 dies vam començar l’experiment... vam ficar en aigua una tovalloleta i paper higiènic per comparar. L’hem agitat una vegada cada dia...", explica el pare. Davant dels resultats, que mostren en una imatge, molts usuaris han aplaudit la iniciativa d’aquest pare amb la qual ha explicat a la seva filla que les tovalloletes s’han de llençar a les escombraries. 

Cap tovalloleta ho és

Notícies relacionades

"¡Hola! Jo treballo en una empresa que proveeix l’aigua a Barcelona i puc assegurar-te que CAP tovalloleta és biodegradable, per molt que ho diguin. El cost de desfer-nos de les tovalloletes que causen embussos com aquests és de més de 800 milions a l’any a tot Europa", li explica una altra usuària al fil a aquest pare. "Això sense comptar amb la trampa que biodegradable no significa sense ser contaminant. O la que s’utilitza biodegradable quan en realitat volen dir degradable i prou. Que alguna cosa sigui susceptible de biodegradar-se reintegrant els químics a terra no vol dir que l’excés de concentració de certs químics no contamini el medi", afegeix un altre usuari. 

Grupo Ubesol nega les acusacions

L’empresa fabricant de les tovalloletes ha desmentit aquest dimarts a la tarda l’experiment d’aquest pare assegurant que no ha sigut realitzat d’una forma fidedigna al comportament que tenen les esmentades tovalloletes al ser tirades pel vàter.