Seran dobles d'actors

L'impressionant robot de Disney capaç de suplantar un superheroi

La companyia ha desenvolupat aquests humanoides per millorar les escenes de risc en les pel·lícules

robot

robot

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

No hi havia un robot tan aclamat des de Wall-E. L’última aposta de Disney ha revolucionat les xarxes. Es tracta d’un espectacular robot humanoide capaç de fer grans maniobres en l’aire, modificar la seva trajectòria o imitar a la perfecció tombarelles i girs dels grans superherois de Marvel. L’objectiu és utilitzar-lo com a doble en les escenes d’acció de la companyia.

Els últims anys, Disney ha aconseguit els drets de Lucasfilm i Marvel entre d’altres. Unes franquícies d’acció que requereixen un esforç més gran en els moviments. Queden enrere els animatrònics, meravellosos robots que no tenen res a envejar a R2D2. Però el futur passa pel projecte de Stuntronics, un experiment anomenat Stickman que fa diverses vegades que s’està desenvolupant i que té com a objectiu donar autonomia a aquests robots. 

En un reportatge per a techcrunch.com, Tony Dohi, enginyer investigador del projecte, explica que els personatges de Star Wars, Pixar o Marvel són atractius pel seu propi concepte d’animació. "Vam arribar a la conclusió que necessitàvem dobles dels nostres herois, figures que poguessin reemplaçar i millorar la feina dels actors en escena."

Notícies relacionades

El robot és capaç de volar, controlar la seva posició, girar i fer acrobàcies fent càlculs en les seves trajectòries, per la qual cosa dona una imatge més real del treball en escena. "Moltes vegades els robots tenen funcions que no es veuen bé, i aquí és el contrari. És una oportunitat molt bona de veure diferents tipus de paràboles i girs en l’aire difícils de predir per a la gent, però que es veuen fantàstics".

Disney segueix sorprenent el món amb l’avenç de la seva tecnologia a penes mesos després de presentar un controvertit projecte al seu 'Hall of Presidents’, amb un Trump més que similar al real:

Temes:

Robots Cine Disney