FEMINISME DIGITAL

El fil de Twitter que qüestiona el "final feliç" de la relació entre Cepeda i Aitana

Crítica contra un amor "possessiu, comercial o irrespetusoso" a la parella d''Operación Triunfo'

Destaca la diferència d'edat entre totsdos i les ocasions en què el cantant ha posat la pressió sobre ella encara que tingués parella

aiteda

aiteda

4
Es llegeix en minuts
María Aragón

Si hi havia cap petó esperat a les xarxes era el de Cepeda i Aitana. Després de diversos mesos de rumors, desitjos i sospites sobre una possible relació entre els dos concursants de l’última ediciód’‘Operación Triunfo’, tots dos van confirmar el que s’esperava amb aquest gest en públic en el concert de divendres passat al Santiago Bernabéu.

‘Cepedistes’ i seguidors de la finalista d’OT van celebrar a les xarxes socials el "final feliç" d’una història que tothom ha seguit durant mesos, dins i fora de l’acadèmia. No obstant, aquest ‘final Disney’ ha sigut molt qüestionat per, també, molts seguidors del programa, que han criticat duramentl’actitud del cantant fins a aconseguir el seu objectiu.

És el cas de la tuitaire Marta Synés, que, en un llarg fil de Twitter, ha explicat els motius pels quals qüestiona que un home de gairebé 30 anys finalment hagi aconseguit sortir amb Aitana, que acaba de fer-ne 19.

Amb aquest resum, recorda les nombroses vegades en què Cepeda ha exposat públicament Aitana, llavors amb parella, enviant-li missatges a les xarxes socials i en actuacions en directe, alimentant l’assetjament cap a l’exparella d’ella a les xarxes socials a fi d’aconseguir aquesta unió, desitjada per molts dels seus seguidors. “Les coses que ha fet són d’estimar-la poc, de no estimar-la gens o d’estimar-la de forma molt tòxica", explica, afegint-hi diverses opinions sobre accions del cantant, en diversos passos.

"Tirar merda en una relació".

Vicente assistia a les gales per veure la seva nòvia cantar. Les càmeres l’enfocaven cada vegada que Aitana i Cepeda entonaven "no puedo vivir sin ti, no hay manera". Ell aguantava el tipus i mantenia la seva aposta per una relació estable fins a l’entrada d’ella a ‘Operación Triunfo’. La resposta dels que pretenien que l’amor dels concursants triomfés era la mofa. En una ocasió, a causa de la tensió en l’ambient, tots dos van participar d’aquest debat.

"Creia que no feia falta, però veient que augmenta, sisplau, respecte a Vicente", demanava Aitana a les xarxes socials. D’altra banda, Cepeda parlava que aquesta humiliació a Vicente era "denigrant", tot i que ràpidament esborrava el seu tuit, en què feia la sensació de corroborar que el noi tenia motius per enfadar-se, i animava a deixar d’insultar els que el seguien per una "carpeta", el terme que s’utilitza en els ‘realities’ quan es desitja que dos concursants tinguin una relació.

La pressió de les xarxes socials.

El concepte ‘shipping’ (emparellar) està a l’ordre del dia a Twitter. Es refereix a recolzar públicament una relació que (encara) és fictícia, amb la intenció de crear un aureola còmoda per produir aquest final feliç. Però aquest ‘boom’ de missatges en una direcció, moltes vegades contaminen els fets. En aquest cas, Aitana ha vist durant mesos com milers de seguidors amb els seus comentaris desitjaven la seva ruptura amb Vicente per deixar via lliure a Cepeda.

Pressió en públic.

Sens dubte, el moment més crític per a Aitana va ser quan en una de les últimes gales del concurs, Cepeda actuava al plató però no podia tenir contacte amb ella. En una publicació posterior a les xarxes, ell va deixar entreveure la seva intenció: "Quines puntes ganes d’una abraçada. Només queda una setmana. T’estimo". Un missatge que va alimentar l’ànsia dels seguidors però també les crítiques per posar el focus i la pressió en la decisió d’ella.

Notícies relacionades

Marta expressa així la necessitat de cuidar les formes del que es busca en una relació. "A qui justifiqui dient que Cepeda ha après a obrir-se, que era tímid, que aprengui a obrir-se i que no sigui davant de tot Espanya per posar sota pressió una persona que suposadament estimes", recordant que hi va haver una conversa en privat en què Aitana li va dir que volia seguir amb el seu nòvio. "Hi ha maneres de fer les coses".

Amb aquesta valoració, deinar anar un últim missatge: "No us deixeu intoxicar amb una idea de l’amor que el converteix en una cosa possessiva, comercial o irrespectuosa".