INDIGNACIÓ VIRAL

El cadell de gos amb les extremitats amputades es converteix en un símbol a Turquia

El president Erdogan assegura que modificarà les lleis sobre els drets dels animals si és reelegit diumenge vinent

3ex8nizgt7wnobznsms4d41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tortura, l’amputació i la mort d’un cadell han canviat l’agenda política a Turquia just abans de les eleccions. La policia turca ha arrestat un home per la mutilació de les quatre extremitats i la cua d’un cadell, després que es viralitzessin les brutals imatges que han provocat la indignació de tot el país.

El gosset va ser trobat en un bosc al districte de Sapanca, a la província nord-occidental de Sakarya. L’animal va ser traslladat al veterinari per rebre cures, però va morir al cap de dos dies, després d’una operació quirúrgica que no va poder superar.

Càstigs més durs

El debat sobre el maltractament animal ha inundat els carrers i el president, Recep Tayyip Erdogan, ha sortit a la palestra a pocs dies de les eleccions parlamentàries. Erdogan, que pretén ser reelegit diumenge vinent després de 15 anys al poder, ha promès esmenar les lleis sobre els drets dels animals. "Ja sigui a casa o al carrer, tindrem en compte el cas i canviarem la llei", ha dit. "Això no és acceptable, s’ha de prendre consciència sobre els drets dels animals". Alguns reclamen penes de presó i càstigs més durs per als qui maltractin els animals.

Diumenge passat, el mateix Erdogan va publicar una foto a Twitter amb el seu gos Ciko explicant la seva intenció de protegir els animals.

Notícies relacionades

El brutal cas del cadell amputat ha donat lloc a mostres d’indignació tant en els funcionaris del Govern com en els líders de l’oposició. Per exemple, la líder del partit Iyi, Meral Aksener, que també es presenta a les eleccions ha escrit a Twitter: "Aquesta brutalitat contra un ésser petit és una manifestació de la pèrdua de valors al nostre país. Espero que els que facin mal un gos petit trobin el que es mereixen en el més enllà". 

Segueix Extra  a Facebook