METEORIT A 66.000 KM/H

Així ha creuat una enorme bola de foc el golf de Cadis

El fenomen es va produir com a conseqüència de la brusca entrada en l'atmosfera terrestre d'un fragment desprès d'un asteroide

bolafuego

bolafuego

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una enorme bola de foc va creuar la nit de dissabte a diumenge passatel cel del sud d’Espanya. Els detectors que operen en el marc del projecte SMART des dels observatoris astronòmics de Calar Alto (Almeria), La Sagra (Granada), La Hita (Toledo) i Sevilla la van gravar sobre la província de Huelva i les costes del golf de Cadis a una velocitat de 66.000 quilòmetres per hora.

Segons va informar aquest diumenge l’investigador principal del projecte SMART, el professor José María Madiedo, a través de la xarxa d’observació Meteoroides.net, aquesta bola de foc va ser gravada a les 2.31 hores d’ahir.

El fenomen es va produir com a conseqüència de la brusca entrada en l’atmosfera terrestre d’un fragment desprès d’un asteroide a una velocitat d’uns 66.000 quilòmetres per hora.

Trajectòria que ha seguit la bola de foc a la Península. / SMART

La bola de foc es va iniciar a una altura d’uns 93 quilòmetres sobre Huelva, i va acabar a una altitud d’uns 43 quilòmetres sobre l’Atlàntic.

Notícies relacionades

El projecte SMART (Spectroscopy of Meteorids in the Athmosphere by means of Robotic Technologies)SMART té com a principal objectiu analitzar la matèria interplanetària que impacta contra la Terra.

Segueix Extra  a Facebook