Borrell, Planas, Duque, Ábalos i Huerta

Així 'jutjaria' el masclisme els ministres de Sánchez si fossin dones

"Espero que estiguin aquí per la seva vàlua, no per quota", comença la narració

zentauroepp43644310 graf4926  madrid  espa a   07 06 2018   los nuevos ministros180607103635

zentauroepp43644310 graf4926 madrid espa a 07 06 2018 los nuevos ministros180607103635 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

L’àmplia presència de dones en el nou govern de Pedro Sánchez és el tema de les últimes quaranta-vuit hores, i sembla que ningú té dubtes que totes han rebut la cartera per la seva vàlua i no per les famoses quotes.

Vaja, que s’ha girat la truita. Ara que només hi ha cinc homes, ¿què passa si es fan les mateixes preguntes que quan elles eren minoria?Cronopias’ha encarregat de fer-ho.

En un fil de Twitter, ha posat de manifest el llenguatge masclista que sol utilitzar-se quan es parla de les dones en el poder. En aquesta ocasió, de forma irònica.

Per començar, la veritat és que hi ha cert alleujament que siguin allà per mèrits professionals i no per a la foto.

Posats a criticar, a Cronopia li sembla que els ministres són un pèl grans. Ara ningú pot pensar que darrere d’aquest usuari hi hagi Becky G.

Encara bo que a aquestes edats ja deuen tenir els fills criats. Vaja, mínim universitaris. Que imaginem que seran capaços de coure’s uns macarrons i planxar-se les samarretes.

En qüestió de vestimenta potser falta una mica d’alegria. Unes flors, un tocat, un coloret. Que es noti que estem ja gairebé a l’estiu (tot i que no ho sembli).

Afortunadament el ministre astronauta abaixa una mica la mitjana d’edat i aporta frescor. És el ‘polític 360’, que diria Paquita Salas. Com posa la mà sobre la Terra, quin braç. Es nota que té taules.

Notícies relacionades

Tornant al principi, realment hi ha certa preocupació. Això de donar carteres als homes perquè sí, sense cap motiu més que cobrir la quota, té els seus riscos. Hi ha moltes incògnites per resoldre. ¿Seran capaços de dirigir un país? 

Però mentre aquestes incògnites es resolen, caldrà ser positius. Zero drames, sempre ‘smile’.