PER FORAGITAR LLADRES

'Nòvios ombra', la nova idea japonesa per protegir les dones

Un telèfon intel·ligent es connecta a un projector que llança una silueta mòbil d'un home practicant boxa, karate i fins i tot batejant

Les clientes poden triar entre una dotzena de clips pregravats de mitja hora de durada

300518 shadow boyfriend 16 9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Darrere de la cortina de l’apartament es veu a un home rude boxejant, llançant ganxos i cops d’esquerra i dreta, saltant cap endavant i cap enrere... Un lladre s’ho pensaria dues vegades abans d’entrar a robar en un pis amb aquest guardià.

La imatge que es veu no és més que una ombra projectada, i la idea del projecte que ha llançat una empresa d’administració d’apartaments japonesa,Leopalace 21, amb la qual espera ajudar a sentir-se més segures i protegides les dones que viuen soles.

Tot i que encara està en l’etapa de prototip, el nòvio ombra nòvio ombrautilitza un telèfon intel·ligent connectat a un projector per donar una ombra mòbil d’un home que realitza diverses activitats energètiques en una cortina.

12 clips diferents

Els clients poden elegir entre una dotzena d’escenaris diferents que mostren des de boxa masculina, karate i fins i tot balancejant un bat de beisbol.

La treballadora de Leopalace 21 Corp Mai Shibata posa amb el seu telèfon mòbil durant una demostració del sistema de seguretat. / REUTERS / KWIYEON

Varietat d’accions

El nòvio ombra també sap fer altres coses més relaxades, com vestir-se, tocar la guitarra o fins i tot passar l’aspirador pel pis.

La treballadora de Leopalace 21 Corp., Mai Shibata, posa davant una finestra en la qual es veu el sistema de seguretat. / REUTERS / KWIYEON HI HA

"El sistema va ser desenvolupat per a la seguretat en edificis administrats per Leopalace21 Corp", ha explicat Keiichi Nakamura, gerent del departament de publicitat de la firma.

Les consultes del públic van portar l’empresa a pensar en gran i considerar oferir el producte per a la venda. 

Notícies relacionades

No obstant, algunes persones posen en dubte l’efectivitat de l’invent. En particular, els delinqüents tard o d’hora poden descobrir que el subjecte de darrere de la cortina que es passa tota l'estona boxejant és una ombra.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Japó Feminisme