'TRENDING TOPIC'

Els periodistes expliquen a Twitter per què adoren la seva professió

Carme Chaparro assegura que "avui més que mai és necessari destapar les clavegueres" i Rubén Sánchez diu que "explica coses que algú no vol que expliqui" sense deixar-se "comprar ni espantar quan intenten que no les expliqui"

periodistas

periodistas

3
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Sempre s'ha dit que el periodisme és una professió vocacional.  Però, ¿per què es van convertir en periodistes alguns dels professionals més populars i prestigiosos? En el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, nombrosos presentadors, locutors i comunicadors en general s'han proposat explicar per què adoren la seva professió, què els manté enganxats a l'ofici, amb l'etiqueta #SoyPeriodistaPorque, que ha siguttrending topic durant tot el matí.

La periodista de Cuatro Carme Chaparro considera que "avui més que mai és necessari destapar les clavegueres", mentre que la presentadora de l'informatiu La Sexta NoticiasHelena Resano, explica que va decidir ser periodista per  "entendre el món en què visc i perquè vull explicar el que passa quan passa".

L'excorresponsal de TVE a l'Orient Mitjà Yolanda Álvarez, que en els últims dies s'ha significat per defensar una "RTVE independent" i contra el bloqueig del Partit Popular, ha tuitejat: "La societat té dret a estar informada i conèixer la veritat, per incòmoda que sigui. És la nostra obligació i és del dret de tothom". En un segon tuit, que acompanya amb una imatge del 2014 a Gaza al costat d'una ambulància destrossada per un bombardeig de l'exèrcit d'Israel, explica que "les atrocitats que es cometen contra civils cal explicar-les, els agradi o no".

Carlos Alsina, presentador dels matins d'Onda Cero, ha estat bastant més concís i amb un  "detesto el soroll" s'ha referit, presumptament, a la capacitat dels bons periodistes per separar el gra de la palla informativament parlant  i fins i tot per explicar allò que no interessa que s'expliqui. En aquesta mateixa línia, la periodista Elisa Beni ha tuitejat que "desemmascarar al poder és garantia de llibertat".

"M'agrada escoltar, que es fa poc. I després explicar el que val la pena, que és molt," ha tuitejat Esther Vaquero, periodista i presentadora d'Antena 3.

El periodista Rubén Sánchez, portaveu de Facua i autor dels llibres Defiéndete Timocràcia, d'altra banda, tuiteja que és periodista perquè explica "coses que algú no vol que expliqui". "Perquè no em deixo comprar ni espantar quan intenten que no les expliqui", afegeix.

Commemoració

Avui, 3 de maig, se celebra el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.  I, com sempre, quan hi ha un dia internacional, significa que hi ha un problema sense resoldre, un afer de vital importància que requereix mesures dels governs i una reflexió a fons de tothom.  En aquest cas concret, l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar aquest dia per "celebrar els principis fonamentals de la llibertat de premsa, avaluar la situació de la llibertat de premsa al món, defensar els mitjans de comunicació dels atemptats contra la seva independència i retre homenatge als periodistes que han perdut les vides en el compliment del seu deure".

La Unesco ha escollit aquest any com a lema per al Dia Mundial de la Llibertat de Premsa  Els frens i contrapesos al poder: mitjans de comunicació, justícia i Estat de dret i la commemoració inclou un tema molt actual com "els buits legals pel que fa a la llibertat d'expressió a internet i els riscos de regular el discurs en línia".

            Segueix Extra  a Facebook

     

       

                     

Notícies relacionades