DENÚNCIA ECOLOGISTA

'Placa placa, impuesto al sol', el nou èxit que 'canta' Rajoy

Greenpeace llança un videoclip format per frases reals del president del Govern sobre les energies renovables que espera situar entre els èxits de l'estiu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'ONG ecologista Greenpeace ha fitxat el youtuber youtuberIván Lagarto, famós per tunejar el 2015 El caloret de la morta Rita Barberá -que va ser un dels vídeos més populars d'aquell any- i transformar en cançó l'estiu passat la frase cèlebre del president del Govern, Mariano Rajoy: "Com pitjor, millor per a tothom, i com pitjor per a tothom, millor per a mi".

Amb la col·laboració d'aquest remixer, l'ONG ha llançat el que anuncia com a "èxit de l'estiu" Placa placa, impuesto al sol, un tema que, com el de l'any passat, protagonitza Rajoy.

La cançó explica des de la boca del president, gràcies a la unió de les frases que ha dit en públic, l'existència d'una suposada cosina que tenia "plaques solars" i que, per tant, no pagava per l'energia. Però que gràcies a l'anomenat impost al sol, li han donat "placa, placa" perquè "paguin més". En clau d'humor, Rajoy denuncia el "boicot" de l'Executiu a les energies netes.

Subvenció de "velles centrals contaminants"

Notícies relacionades

L'ONG verda aprofita el llançament per demanar a Rajoy i al seu ministred'Energia,  Álvaro Nadal, que deixi de "malgastar" els diners dels contribuents per subvencionar "velles centrals contaminants" com les del carbó perquè la reforma energètica sigui una inversió en un futur.

En aquest context, Greenpeace recorda que Espanya té la normativa d'autoconsum "més restrictiva del món i del cost d'electricitat més elevat de tot Europa", mentre que el 2016 les grans elèctriques van duplicar els beneficis.