EXPANSIÓ DIGITAL

Sant Esteve de les Roures, el poble que només existeix a internet

Proliferen a la xarxa comptes i perfils del municipi imaginari, creat per la Guàrdia Civil en un informe per explicar la violència de l'1-O al Suprem

camis

camis

3
Es llegeix en minuts

"Alguns dels episodis més agressius van tenir lloc a Sant Esteve de les Roures", va afirmar El Mundo el dia 28, basant-se en un informe que la Guàrdia Civil va presentar al Tribunal Suprem. En l'escrit, es documentaven 315 actes de violència relacionats amb el procés suposadament produïts entre l'1 de setembre i el 8 de novembre, segons el diari. El problema d'aquest document és que el municipi de Sant Esteve de les Roures no existeix, ni a Catalunya ni enlloc.

A partir d'aquesta notícia, han proliferat a les xarxes socials comptes de diferents institucions i organitzacions de la localitat inventada. Aquest dimecres, per exemple, s'ha creat un compte de la Policia Nacional de Sant Esteve de les RouresPolicia Nacional de Sant Esteve de les Roures que promet vetllar per la seguretat dels ciutadans: "Benvinguts al compte de la PN de Sant Esteve. Vocació de servei. Estem per la vostra seguretat. Separates, compte".

També s'ha pronunciat la fictícia Guàrdia Civil del municipi, que adverteix que està controlant tots els moviments dels independentistes del poble: "Separatistes de Sant Esteve de les Roures, us estem vigilant de prop #PorVuestraSeguridad".

La bona notícia és que, si es tornessin a (no) produir altercats separatistes, els ferits tindrien un centre mèdic on anar: "Perfil oficial de l'Hospital Universitari de Sant Esteve de les Roures. La teva salut, la nostra prioritat".

I, després de la recuperació, podrien anar tots junts a moure l'esquelet a la RouresFest, un "festival de música i art que és referència a Catalunya", segons anuncia el mateix compte de Twitter, i preparat per els habitants ficticis de la població: "Avui hem presentat el Festival @RouresFest. ¡Gran expectació! ¡Gràcies a la Biblioteca de Sant Esteve de les Roures per cedir-nos l'espai!".

Així mateix, els catòlics que es volguessin penedir pels pecats comesos a la RouresFest i que desitgessin honrar els polítics empresonats per l'1-O, podrien anar a les misses organitzades pel fals Bisbat de Sant Esteve de les Roures: "Benvinguts al Twitter oficial del Bisbat de Sant Esteve de les Roures. Horari de misses per als presos polítics: de dilluns a divendres: 8.00; dissabte: 18.30; diumenge: 10.00".

A més, s'ha desfermat la polèmica quan, al compte de Twitter de l'ajuntament fictici del municipi, es compartia un vídeo d'una notícia de La Sexta en què es mostra agents de la Guàrdia Civil presumptament disparant pilotes de goma a immigrants.

La Guàrdia Civil ha caigut en la trampa del fals ajuntament, a l'agafar com a verdader el compte: "¿Des d'un compte oficial @st_esteveroures? ¿Representen els seus ciutadans parlant de falsos impactes que no apareixen en cap autòpsia? ¿No es deu haver equivocat de compte el CM [community manager, el responsable o gestor de les xarxes socials]?".

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades