Delictes d'odi a les xarxes socials

Ana Pastor denuncia davant la Policia amenaces de mort a Twitter

La periodista apel·la al ministre de l'Interior perquè actuï: "Dic jo que potser Zoido es preocupa per un tuit com aquest. O potser no"

undefined41067893 madrid 24 11 2017 teletodo entrevista a ana pastor  imagen j171128105116

undefined41067893 madrid 24 11 2017 teletodo entrevista a ana pastor imagen j171128105116 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No és la primera vegada que la periodista de La Sexta i col·laboradora d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA Ana Pastor rep (i denuncia) amenaces de mort i insults a través d'internet. El maig del 2014 la reportera ja es feia ressò dels insults, les vexacions i fins i tot les "amenaces de mort" de què era objecte a la xarxa social, en un article publicat a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA en què també denunciava la impunitat amb què actuaven aquells tuiters, davant la passivitat del Ministeri de l'Interior.

Fa una setmana, la periodista informava que es querellaria pels insults que havia rebut al xat dels policies de Madrid, juntament amb el també periodista Antonio García Ferreras i una infinitat de polítics, com l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián.

Ara, per enèsima vegada, la periodista ha tornat a ser víctima d'un energumen que li ha dedicat més de 17 tuits insultants i amenaçants "en uns quants minuts", tal com s'han encarregat de ressaltar alguns tuiters:

I, amb el seu estil i elegància habitual, la periodista s'ha limitat a retuitejar els missatges del "personatge" i a fer una apel·lació directa al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. "Dic jo que potser Zoido es preocupa per un tuit com aquest. O potser no".

La periodista es referia als missatges que ha rebut a través de la xarxa social d'un individu que, posteriorment, ha eliminat els tuits i el compte de Twitter des del qual actuava; uns missatges en què no només la insultava, sinó que també l'amenaçava de mort ("i no és cap broma", postil·la):

No és la primera vegada que un o diversos tuiters ataquen la periodista, ni és la primera vegada que Pastor demana l'actuació del Ministeri de l'Interior. El juliol de l'any passat, per exemple, també retuitejava altres fils de "covards" que, després de proferir els insults i les amenaces contra ella, eliminaven els missatges i, de veagdes, fins i tot els comptes. I el juny d'aquest any, arran d'una "equivocació" a l'oferir una informació en directe sobre els atemptats de Londres, va ser amenaçada de mort a les xarxes.

Suports a la xarxa

La guanyadora de l'últim premi Zapping a millor presentadora també ha rebut múltiples suports a Twitter, que instaven el ministre de l'Interior i la Policia a actuar contra aquestes amenaces capturant els missatges que posteriorment han sigut eliminats.

De moment, la Policia, a través del seu compte oficial a Twitter, ha recordat que aquestes persones poden acabar "a la trena", perquè els delictes a les xarxes socials "també es paguen".

Notícies relacionades

Finalment, també hi ha qui ha demanat directament a Twitter que actuï contra "les amenaces violentes" de l'individu en qüestió:

Segueix Extra a Facebook