Els Mossos dupliquen els seus seguidors a les xarxes socials per la seva tasca informativa

Els comptes de la policia catalana han informat de manera constant i directa de les novetats de les operacions als ciutadans

39729368 60

39729368 60 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'actuació dels Mossos d'Esquadra des del moment dels atemptats de dijous a Barcelona Cambrils està sent aplaudida per les autoritats, així com pels ciutadans. Prova d'això són les múltiples i espontànies manifestacions d'agraïment i reconeixement als agents vistes després dels atacs als carrers de Barcelona. També les mostres de suport ciutadanes s'estan produint a través de les xarxes socials, on els perfils dels Mossos han experimentat un gran creixement a causa de la seva tasca informativa constant com a font primària dels fets. La policia catalana ha utilitzat aquests canals per comunicar al ciutadà de primera mà les novetats sobre els atemptats. 

Així, Mossos ha informat, desmentit, divulgat i demanat ajuda ciutadana per a la investigació a través d'aquestes vies. Una col·laboració que ha sigut clau per trobar l'autor material de l'atemptat de Barcelona, Younes Abouyaaqoub, abatut pels Mossos a Subirats (Alt Penedès). 

Precisament la Generalitat va publicar al març el 'Manual dels governs a Twitter', que es pot consultar 'on line' aquí, una guia de bones pràctiques que "aporta tècniques i idees a institucions i administracions públiques per actuar d'una manera coherent i efectiva en aquesta xarxa social". 

CREIXEMENT 

Notícies relacionades

En concret, el compte de Twitter dels Mossos va doblar els seus seguidors en un sol dia. Va passar de 120.000 a 250.000 'followers'. Avui, 21 d'agost, l'usuari de la policia catalana (@mossos) acumula més de 303.000 seguidors. La pàgina de Facebook dels Mossos també ha més que doblat el seu nombre de seguidors des de dijous fins aquest dilluns: de 120.000 a 280.000. Des de l'alerta terrorista, han informat en català, castellà i anglès de manera continuada. També en francès. A més, des d'aquests canals es ha emès en directe les compareixences d'autoritats com el conseller d'Interior, Joaquim Forn, o el major Josep Lluís Trapero. 

Aquestes dades sobre la comunicació a les xarxes socials del cos policial, així com el d'altres organismes públics, són consultables a través d'un portal que la Generalitat va llançar al juliol. Una eina de transparència que han anomenat Gencatgram. En aquest portal es poden consultar amb detall -per dies, hores, històric...- moltes dades sobre el contingut, l'activitat i l'audiència.