QUINZENA VÍCTIMA

Younes va matar Pau Pérez en la seva fugida per la Diagonal

El terrorista va fugir a peu per la Rambla, va passar pel carrer de Nicaragua i va segrestar el cotxe a prop del Camp Nou

Els Mossos conclouen que l'imam de Ripoll, 'cervell' de l'atemptat, va morir en l'explosió d'Alcanar

39720336 60

39720336 60
zentauroepp39759807 pau p rez  el hombre hallado muerto a tres kil metros de un 170821141929

/

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Maria Girona / Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han confirmat finalment que el jove de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) Pau Pérez és la víctima número 15 dels atemptats del 17 d'agost.

Els investigadors catalans han trobat evidències científiques que demostren que Younes Abouyaaqob és el conductor que va atropellar un centenar de persones a la Rambla -on en va matar 13- i també que va fugir caminant. Va travessar la Boqueria, es va dirigir a l'Eixample, va passar pel carrer de Nicaragua i va arribar així a peu fins a prop del Camp Nou, on va sorprendre Pau Pérez, que en aquell moment estava aparcant el seu vehicle, el va matar a ganivetades, el va estirar al seient del darrere i va fugir per la Diagonal. Allà Abouyaaqob es va saltar un control policial, va conduir fins a Sant Just i va abandonar el Ford Focs de Pau Pérez, amb el seu cadàver a dins. Després, va desaparèixer. Així segueix 5 dies després. 

Els Mossos investiguen ara si compta amb suport exterior per aconseguir aquesta fuga. Però fins ara no hi ha indicis d'aquesta possibilitat. 

Imam volatilitzat 

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, també ha explicat que tenen "indicis sòlids" que l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, va morir manipulant explosius a la casa d'Alcanar. Hi ha trossos de cos, documents i testimonis que indiquen que va morir mentre els terroristes preparaven bombes que volien fer esclatar a Barcelona el mateix 17 d'agost. La investigació d'aquesta casa encara no s'ha acabat i "trigarà" alguns dies per l'acumulació de gasos i altres tòxics que no permetien accedir a la vivenda i remoure la runa, segons el major Trapero.

Trapero ha reclamat que no es facin interpretacions a posteriori de per què no es va detectar l'acumulació de bombones o coses semblants. "Fins i tot per a la família dels terroristes ha sigut una sorpresa", ha assenyalat.

Col·laboració ciutadana

Notícies relacionades

Els Mossos també han demanat la col·laboració ciutadana per localitzar Younes i han facilitat el següent número de telèfon per rebre les possibles pistes: 93 728 52 20.

Segueix la informació en directe de la investigació dels atemptats a Barcelona i Cambrils.