Un caporal de l'Armada, nou Mister Gay Espanya 2017

Més de 20.000 persones van a la Puerta del Sol de Madrid per presenciar la gala Mister Gay Pride

mr-tenerife-ricardo-tacoronte-4-810x607

mr-tenerife-ricardo-tacoronte-4-810x607

2
Es llegeix en minuts

La gala Mister Gay Pride ha celebrat aquest divendres els seus 10 anys d'història coronant un caporal de l'Armada, Ricardo, de Tenerife. Ha demostrat igualtat i ha complert, des de la Puerta del Sol, amb tots els cànons del format: tres desfilades, llarga durada i maniquins que desfilaven sense prendre la paraula.

Pantalons texans i samarreta negra, calçotets i, per últim, conjunt d'americana i pantalons; aquests són els models que han lluït aquesta nit els 16 finalistes que disputaven el títol en un esdeveniment que no ha sortit del guió: ni talons, ni boàs, ni estètiques diferents, cap element l'ha diferenciat de concursos similars, excepte l'orientació sexual dels seus participants.

La gala ha arrencat amb ambient festiu a les 22.00 hores davant les prop de 20.000 persones, segons els organitzadors, presents en la madrilenya Puerta del Sol però ha anat perdent gas al transcórrer tres hores per conèixer el guanyador: Ricardo Tacoronte, de 28 anys, caporal de l'Armada, finalista per Tenerife i amb un objectiu: acabar contra la 'plòmofòbia' que es dona també en propi col·lectiu gai.

DOS "XULOS" MILITARS

"¡Que viciosos que sou", ha exclamat la mestra de cerimònies, Devora Homes, davant els aplaudiments del públic als dos "xulos" militars que concursaven; la presentadora, primera a ser-ho fa 10 anys, ha posat l'element lúdic en una gala que ha arrencat felicitant Alemanya per l'aprovació del matrimoni igualitari.

Entre les novetats, un concursant amb discapacitat, Enrique Albert, de 25 anys i Mr. Alacant, que ha defensat la necessitat de "trencar estereotips" i considerar Mr. Gay com un concurs de "valors, forces i superació".

No obstant, aquests estereotips estan molt marcats en el món gai, segons explica a Efe Héctor, que ha anat a Sol amb dos amics i veu el concurs per primera vegada: "Aquests serien les musculoses". "Em semblen tots molt semblants", ha assegurat.

Segons aquest jove de Toledo, els homes homosexuals reben més "pressió estètica" que els heterosexuals al competir "en un món en què es lluita per ser el més cuidat" i es busca el "prototip ideal".

Mr. Gay va ser "molt difícil" en els començaments, han assegurat els seus organitzadors, Juan Martín Boll i Nano García, agraïts amb l'ajuda d'uns patrocinadors que amb el seu gran protagonisme han convertit a estones la gala en una mena de telebotiga, amb menjar inclòs a l'escenari.

"M'avorreixo, vull veure qui canta" o "homes, d'homes no en vull, prefereixo que toqui Rebeca 'Duro de Pelar", han sigut els comentaris que sortien d'alguns grups de noies, que no podran assistir a un concurs equivalent amb lesbianes perquè no existeix, cosa que la presentadora Carmen Alcayde demana resoldre.

La música sí que hi ha estat present, com quan Pastora Soler ha sigut reconeguda amb el premi 2017, però Sol -un auditori dividit per carrils d'emergència i evacuació- ha vibrat sobretot amb Azúcar Moreno i el seu 'Solo se vive una vez', en una nit on abundava la música gratuïta a compte de l'Orgull a tota la ciutat.

Notícies relacionades

Tant el cos com "el rotllo" s'han tingut en compte per elegir Mr. Gay, segons Juan Carlos Alonso, coordinador general del WorldPride i membre del jurat. "Tots són guapíssims, però també és molt important el que transmeten", ha assegurat.

Malgrat això, el guanyador, que representarà Espanya en el concurs mundial que aquest any acull l'Argentina, s'ha quedat "sense paraules" al vèncer un concurs que ha denunciat la no-universalitat dels drets del col·lectiu LGTBI i l'opressió viscuda en països com Rússia.