Gegant d'alta volada

¿Quants passatgers poden volar a l'avió més gran del món?

L'augment de places en el nou Airbus A380 plus permetrà vendre els bitllets un 13% més barats

 

  / AP / FRANÇOIS MORI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona.

La companyia Airbus està preparant el llançament d'una versió 2.0 del que fins ara és l'avió més gran del món, l'Airbus A380 plus. Així ho ha anunciat la companyia al Paris Air Show d'aquest any, una de les cites més importants per al sector de l'aviació. Airbus ha xifrat en fins a 80 les places addicionals que es podrien sumar a les 555 de l'actual versió estàndard.

Per aconseguir aquestes més de 600 places dividides en dos pisos, Airbus pretén reduir les dimensions de les escales que comuniquen el nivell inferior amb el superior i reubicar els diferents espais del personal de bord. L'organització dels A380 actuals depèn, en molts aspectes, de cada companyia i en algunes, com Fly Emirates, hi ha 'spa', mentre que en altres, com Singapore Airlines, alguns viatgers disposen de cabines privades amb llit 'kingside'.

Notícies relacionades

Una altra innovació que aportarà aquesta nova versió de l'A380 serà l'estalvi en el combustible. El redisseny de les ales, en concret del ‘winglet’, una peça ubicada a l'extrem, permetria un estalvi energètic del 4%. Novetat que, sumada a l'augment de places, permetria a la companyia vendre el passatge un 13% més barat.

Airbus espera amb aquesta versió millorada de l'A380 rellançar les seves vendes, ja que si bé en el primer any del seu llançament la distribució es va situar en 27 avions, el 2017 va haver de reduir-la a 20 i la companyia ha anunciat que a partir del 2018 la producció anual serà de 12.