LA CANÇÓ DE L'ANY

Un cuponer i un assistent de Ryanair pugen al carro de 'Despacito'

L'èxit de Luis Fonsi acumula incomptables versions i paròdies a la xarxa mig any després del seu llançament

cuponero

cuponero

1
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

El fenomen ‘Despacito’ continua. Aquesta cançó de pop llatí amb ritme de reggaeton va ser llançat al gener pel cantant Luis Fonsi amb la col·laboració del raper Daddy Yankee amb un videoclip rodat als carrers de La Perla, un barri del districte històric de San Juan, al  Puerto Rico natal dels dos músics. 

Després de Justin Bieber, que va adaptar la cançó al mercat anglosaxó amb només alguns versos en castellà, molts s'han atrevit a versionar ‘Despacito' a la seva manera. El duo humorístic Los Moracos van arrasar amb una paròdia musical sobre el 'cas Nóos' al ritme de la cançó de Fonsi, però també moltes persones anònimes com el violinista valencià Jose Asunción i tres amics italians van tenir els seus dos minuts de glòria a Youtube gràcies a la cançó número u en vendes a tot el món, incloent-hi els Estats Units.

El Cuponero, nom artístic d'un venedor de cupons de Mairena del Aljarafe, Sevilla, també ha adaptat la lletra de ‘Despacito’ amb versos com “Muéstrame los cinco euros que jo voy” i “tengo que acostarme para ganarme el pan”. El Cuponero, sempre amb el seu micròfon de diadema i les seves inseparables ulleres de sol i barret, és molt popular al seu barri, però molt més a Youtube, on les seves adaptacions inspirades en èxits de Raphael, Shakira, Alejandro Sanz i Marc Anthony acumulen milers de reproduccions.

Notícies relacionades

L'últim a atrevir-se a versionar públicament ‘Despacito’ ha sigut un assistent de Ryanair. El seu lloable objectiu: vendre paperetes per a una rifa amb fins benèfics. “Poquito a poquito, suavecito, suavecito, ya me voy acercando a por tus dos euritos, mira que si toca tú te vuelves loca y si eres soltero te como la…", canta l'assistent, entre rialles i palmes dels passatgers. 'Despacito', ara sí, un 'hit' d'alta volada. Literalment.