UN HUMORISTA MÍTIC

Chiquito de la Calzada, 'trending topic' al complir 85 anys

Twitter recorda el popular còmic malagueny gràcies a l'etiqueta #chiquitoday

chiquito-marta-jordi

chiquito-marta-jordi

1
Es llegeix en minuts

Gregorio Esteban Sánchez Fernández compleix avui 85 anys. Probablement la majoria dels lectors desconeixen a qui ens referim, però si els diem que és l'autor d'expressions com “no puedor, no puedor!”, "¿¡comorrl!?", “al ataquer”, “te das cuen”, “fistro”, “pecadorrr”, “por la gloria de mi madre”, entre altres, segur que recorden Chiquito de la Calzada, l'humorista malagueny que va fer furor a la televisió a mitjans dels anys 90. En el seu 85 aniversari, el còmic s'ha convertit aquest diumenge en ‘trending topic’ gràcies a l'etiqueta #chiquitoday.

Els seus acudits i la seva peculiar manera d'explicar-los, inventant-se paraules i onomatopeies distorsionades del castellà i amb accent andalús i, a vegades, en anglès mentre es movia sense parar d'una banda a l'altra de l'escenari, van fer de Chiquito de la Calzada un dels personatges més populars i peculiars de la televisió a mitjans de la dècada els 90. La fama mediàtica li va arribar tard, als 62 anys, després de la seva primera aparició televisiva, el 1994, al programa 'Genio y figura', a Antena 3 Televisión.

Notícies relacionades

"Hasta luego Lucas...", "¡Ai can de mor!...", “Está la cosa muy mala”, “Pecaor de la praderar”, “Sieteee caballo que vienennn de Bonanzaaarrlll”, "Le habla el Dr. Grijander Moni...", són només algunes de les nombroses frases que va popularitzar l'humorista nascut al barri de La Trinidad de Màlaga i que van calar profundament tant en els seus companys humoristes com en la societat espanyola.

Actualment, gairebé 25 anys després de la seva fulgurant irrupció en la fama televisiva, Chiquito de la Calzada viu semiretirat artísticament i intentant superar la pèrdua de Pepita, la seva inseparable dona, que va morir fa cinc anys.