ARRIBA A LA UE DES DE RÚSSIA

'Blue whale', l'estúpid repte viral que acaba en suïcidi

La policia russa creu que més d'un centenar d'adolescents es podrien haver llançat des de dalt d'un edifici o a les vies d'un tren per culpa d'aquest sinistre joc

ballena

ballena

2
Es llegeix en minuts

La policia russa està investigant un sinistre i macabre repte que s'està posant de moda per internet i que podria estar darrere del suïcidi (o intent) de més de 130 joves al país exsoviètic en els últims sis mesos.

El joc, que es diu 'Blue whale' ('Balena blava') proposa als participants que segueixin (i donin fe d'això, penjant imatges a través de les seves xarxes socials) una llista d'uns 50 passos o reptes més o menys fàcils i innocents, com 'tatuar-se' amb un objecte punxant a la cuixa o al braç la silueta d'una balena (d'aqui vé el nom del repte), fer una marató de 24 hores veient pel·lícules de terror, despertar-se a les 4.20 del matí... I, al finalitzar el mig centenar de minireptes, s'arriba al repte final, que consisteix a llançar-se des de l'edifici més alt que es trobi per a matar-se.

El diari 'The Siberian Times' va informar fa un parell de mesosThe Siberian Times que les joves Iulia Konstantinova, de 15 anys, i Veronika Volkova, 16 havien mort al precipitar-se al buit des d'un edifici d'apartaments a Ust-Ilimsk, a la regió de Irkutsk, a finals de febrer.

Iulia, segons va publicar aquest mitjà de comunicació, va escriure la paraula "FI" al seu perfil, després de publicar una foto d'una balena blava. La imatge del cetaci és símbol d'aquest moviment que animen els joves a matar-se. Per la seva part, la seva amiga Veronika va escriure: "El sentit està perdut … Fi".

Ekaterina, de 15 anys, també va quedar greument ferida al llançar-se d'un cinquè pis a Krasnoiarsk només dos dies després que Chita, de 14, morís atropellada per un tren.

DOS DETINGUTS FILMANT L'ESCENA

El Comitè d'Investigació de Rússia segueix treballant sobre "la incitació al suïcidi" en les morts de Iulia i Veronika, prestant especial atenció als seus contactes socials a internet.

A més, dos adolescents van ser detinguts en l'escena per la policia després de presumptament filmar el doble suïcidi, segons afegeix el 'The Siberian Times'. És per això que s'està portant a terme una investigació completa.

Krasnoiarsk, la policia ha obert recentment tres casos criminals d'incitació al suïcidi que involucren escolars a través dels grups a les xarxes socials. En els tres casos, es tractava de noies que, finalment, han sigut rescatades.

Un director de l'escola local li ha dit a la policia que havia rebut una trucada anònima dient que una estudiant s'havia unit a un "grup de mort" i planejava suïcidar-se aviat.

EXIGÈNCIES

Notícies relacionades

Segons sembla, i segons les investigacions, existeix un administrador del grup que és el que s'encarrega de donar les ordres als adolescents, unes ordres que es van fent més exigents fins que arriba el dia 50 i, amb ell, la mort del seguidor.

El sinistre repte està arribant ja a adolescents europeus, tot i que encara no se sap quin és el grau de propagació que està tenint ni la xifra de suïcidis vinculats a aquest repte.