CRÍTIQUES PER FRIVOLITZAR UNA PROTESTA ANTIRACIAL

Pepsi anuncia que retirarà el polèmic anunci de Kendall Jenner amb imatges de protestes

La filla de Martin Luther King ironitza a Twitter amb el "poder" de la beguda: "Si el meu pare hagués conegut el poder d'una pepsi..."

L’anunci protagonitzat per Kendall Jenner que ha revolucionat les xarxes socials / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

La multinacional Pepsi ha retirat el polèmic anunci protagonitzat per la model Kendall Jenner, en què mostren imatges d'una protesta per publicitar la marca i que provoca una pluja de crítiques a les xarxes socials.

Malgrat que molts mitjans de comunicació anunciaven aquest dijous que la multinacional de begudes i aperitius ja havia retirat la campanya, al canal de Youtube de Pepsi Co. encara es podia veure el vídeo a les 13.00 hores.

"Pepsi volia projectar un missatge global d'unitat, pau i entesa. Clarament no hem complert amb els nostres objectius, i demanem disculpes", ha assegurat la companyia al seu compte oficial de Twitter.

En la publicitat de la beguda, Jenner participa en una sessió fotogràfica abans d'unir-se a una protesta al carrer i oferir una llauna del refresc de cola a un dels policies presents.

"OFENSIU I INSENSIBLE"

L'anunci ha sigut durament criticat i qualificat d'"ofensiu" i "insensible" per utilitzar imatges molt similars a les que s'han viscut en nombroses ocasions als EUA durant les protestes racials, i per usar moviments de justícia social per vendre el seu producte.

Notícies relacionades

"No era la nostra intenció restar-li importància a cap problema seriós. Eliminarem el contingut i frenarem altres llançaments", ha assegurat Pepsi en el seu breu comunicat, en què també es va disculpar amb Jenner nord-americà per haver-la "posat en aquesta situació".

CRÍTIQUES DE LA FILLA DE MARTIN LUTHER KING

Entre altres, l'anunci ha rebut la reprovació de Bernice King, filla de Martin Luther King, que ha publicat una fotografia del seu pare en una protesta sent empès per un oficial de la policia. "Si el meu pare hagués conegut el poder d'una pepsi", ha assegurat en to sarcàstic la petita de les filles del líder activista.