POLÈMIC ESPOT

Un anunci de Kendall Jenner per a Pepsi aixeca crítiques a les xarxes socials

Als usuaris de Twitter no els ha agradat que la multinacional frivolitzi amb una icònica imatge contra la violència policial als EUA

L’anunci protagonitzat per Kendall Jenner que ha revolucionat les xarxes socials / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Kendall Jenner, model de 21 anys i membre del clan Kardashian, protagonitza l'últim anunci de Pepsi, que ha sigut durament criticat a les xarxes socials. L'espot, que la multinacional ha llançat aquest dimarts amb el lema 'Live for now moments', mostra com la model abandona de sobte una sessió fotogràfica i s'uneix a una manifestació que passa per davant.

A l'anunci, la tercera model més cotitzada del 2016, segons Forbes, es treu la perruca rossa i el vestit platejat que duia per a la sessió de fotos i es converteix en una manifestant més. Jenner destaca per sobre de la resta de persones que integren la marxa i avança fins a la primera fila, moment en què s'acosta a un dels policies que intenten controlar la manifestació i li ofereix una llauna de Pepsi. L'agent l'accepta i una fotògrafa capta l'instant en què la germanastra de les Kardashian li dona el refresc al policia i aquest se'l beu.

L'actuació de Jenner en l'espot de Pepsi ha encès les xarxes socials. Les imatges de l'anunci recorden a molts usuaris la protesta en contra de la violència policial organitzada pel grup Black Lives Matter (Les Vides dels Negres Importen) el juliol del 2016 a Baton Rouge, Louisiana.

ESTRATÈGIA COMERCIAL DE PEPSI

A Twitter, diversos usuaris critiquen a la multinacional que reprodueixi i frivolitzi l'escena que es va produir en aquella manifestació per augmentar vendes. A la manifestació de Baton Rouge, l'afroamericana Leisha Evans afroamericana Leisha Evanses va parar davant dos agents antiavalots que la van detenir malgrat la seva actitud pacífica, a diferència de Kendall Jenner, que comença a ballar amb la resta de manifestants quan l'agent accepta la Pepsi i li somriu.

Notícies relacionades

Per defensar-se de les crítiques Pepsi ha declarat que "es tracta d'un anunci global que reflecteix persones de diferents condicions socials unint-se en un esperit d'harmonia, i pensem que aquest és un missatge important de transmetre".