ÈXIT D'UNA FIRMA RADICADA A AZPEITIA (GUIPÚSCOA)

El propietari de Muebles LUFE explica els secrets de l''Ikea basc'

"Fabriquem amb fusta certificada basca, donem una atenció personalitzada i es fa tot aquí, amb productes locals", puntualitza Enrique Arrillaga

jgblanco37859207 gente muebles lufe tema iosu de la torre170329130913

jgblanco37859207 gente muebles lufe tema iosu de la torre170329130913

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Enrique Arrillaga encara no es creu l'enrenou que s'ha muntat amb la seva empresa. Fa tres anys que treballen amb la mateixa filosofia, sense variar la forma de fer els seus mobles, al mateix lloc -la localitat guipuscoana d'Azpeitia-, amb la mateixa qualitat. I de sobte, la fama.

"Hem desenvolupat un munt de projectes... Estadísticament, algun havia de funcionar", explica el responsable de Muebles LUFE, el denominat 'Ikea basc'. "Hem de disfrutar del moment, estem en un núvol", continua Arrillaga.

Muebles LUFE -sigles de "locals", "universals", "funcionals" i "ecològics"- és "una empresa que fa mobles estàndard, senzills i barats. Venem molt perquè tenim bons preus", assegura Arrillaga. I ja està. Aquest és el secret del seu èxit.

"Fabriquem amb fusta certificada basca, donem una atenció personalitzada i es fa tot aquí, amb productes locals", puntualitza el responsable de LUFE. Els seus mobles són "ecològics i resistents, i amb un disseny nòrdic".

VENDA PERSONALITZADA, TELEFÒNICA I 'ON LINE'

L'empresa, que només ven per telèfon i 'on line', ha hagut de canviar de servidor d'internet per suportar l'augment de visites: de les 2.000 diàries que tenien, van passar dilluns a 119.000. I la cosa no ha parat d'augmentar: aquest dimarts es van superar les 197.000, i de les 20 vendes diàries, han passat a tenir 158 comandes al dia.

"Tenim un petit embús a l'oficina, però al departament de producció la cosa funciona bé", explica rient Arrillaga. "Ara ens hem de centrar a servir tot el que està entrant". "Abans servíem la comanda per al seu transport l'endemà, ara potser ens endarrerim una miqueta més, però mai més de 48 hores", assegura.

LLITS NIU I APILABLES

Notícies relacionades

Un dels seus productes estrella és un llit individual que costa 29,99 euros i que es munta en cinc minuts. I així amb la resta de mobles: dobles, bressols, llits niu i fins i tot llits apilables, per a guarderies, escoles, refugis...

Amb aquesta producció arriben a Holanda, França, Bèlgica i Anglaterra en una setmana. I han fet el salt al mercat asiàtic, on van aparèixer fa uns mesos en una revista especialitzada xinesa, tot i que encara no ha rebut cap comanda de l'Orient llunyà.