SEU A AZPEITIA (GUIPÚSCOA)

Mobles LUFE, els bascos que planten cara a Ikea

Venen llits a 30 euros "de fusta de pi i que es pot muntar en cinc minuts", explica el responsable de l'empresa, Enrique Arrillaga

Vídeo en què s’explica com muntar el llit niu de Lufe, el producte de l’empresa més vist al seu canal de Youtube / YOUTUBE / MOBLES LUFE

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Només una empresa basca seria capaç de plantar cara al gegant suec Ikea. L'empresa Muebles LUFE ven mobles "a cost bàsic, apostant per la qualitat i el disseny". I han aconseguit ajustar els preus desfent-se dels intermediaris, perquè només fan "venda 'on line'" de mobles "fabricats a Azpeitia (Guipúscoa), de fusta massissa".

Des que aquest cap de setmana va sortír en els mitjans de comunicació un dels seus productes estrella --un llit de fusta de pi de 29,99 euros, que es munta en cinc minuts, encara que "només és l'estructura, sense matalàs ni somier"-- aquesta empresa ha multiplicat per 100 les visites a la pàgina web. "Abans teníem unes 2.000 visites diàries a la web", comenta el responsable de la firma, Enrique Arrillaga. "Però ara la pàgina [web] ha petat i hem hagut de canviar de servidor per suportar les 119.000 visites que estem tenint [aquest dilluns]", assegura Arrillaga. "És la pera", sentencia.

"DESBORDATS"

Notícies relacionades

Normalment, fan unes 20 vendes diàries, però aquests dies estan "desbordats". D'Azpeitia surten a tot Espanya i part d'Europa. Per exemple, explica Arrillaga, venen a França, Holanda, Bèlgica i Anglaterra. "El producte surt l'endemà que es faci la comanda, i el transportista assegura que ho porta en tres o quatre dies. Però preferim curar-nos en salut i diem que triga una setmana", assegura el responsable de LUFE.

"A Espanya triga dos dies, però també donem una setmana de termini, per si de cas", explica Arrillaga. ¿El secret del seu èxit? "Ser una empresa que fa mobles estàndard, senzills i barats. Venem molt perquè tenim bons preus", sentencia. I no estalvia, diuen, en materials. "És fusta massissa  i amb certificat PEFC", que és el sistema de certificació forestal més implantat al món i que assegura que els boscos del món són gestionats de manera responsable.