LA VENTAFOCS DELS 90

'Pretty woman': el final horrible que el guió original li deparava a Julia Roberts

El film sobre com la prostituta Vivian Ward troba el seu príncep blau era molt més fosc i sòrdid en la primera versió

fotonoticia 20170306170035 640

fotonoticia 20170306170035 640

2
Es llegeix en minuts

És públic i notori que 'Pretty woman', la cinta protagonitzada per Julia Roberts Richard Gere, era un film molt més fosc i sòrdid en la primera versió. I és que abans de convertir-se en el referent cinematogràfic de la comèdia romàntica que és avui en dia, el film dirigit per Garry Marshall comptava amb un guió molt més dur i amb un final molt allunyat del desenllaç de conte que el que es va veure a la gran pantalla.

Ha sigut Jeffrey Katzenberg, un dels productors de la cinta estrenada el 1990, qui en una sessió de preguntes i respostes amb Page Six, una columna dedicada al món de l'espectacle de 'The New York Post', ha revelat que, en la primera versió, el guió de 'Pretty woman' finalitzava amb la mort per sobredosi de Vivian Ward, la prostituta interpretada per l'aleshores joveníssima i desconeguda Julia Roberts.

"Amb el guió a la mà, 'Pretty woman' era una pel·lícula de qualificació R (només per a més grans de 18 anys) sobre una prostituta a Hollywood Boulevard. Per cert, en la versió original --que era bastant fosca-- crec que ella moria de sobredosi", va revelar Katzenberg, que va assegurar que convèncer els directius de Disney que havien de fer una pel·lícula com aquella va trobar "moltes dificultats".

"La resta és història", sentencia fent al·lusió al notable procés d'edulcoració a què va ser sotmès el film, le guió del qual va patir nombrosos retocs i reescriptures fins a la versió final que es va estrenar a les sales i que va convertir Roberts en 'la nòvia d'Amèrica' i li va reportar fins i tot una nominació a l'Oscar com a millor actriu. La intèrpret guanyaria l'estatueta el 2001 amb el seu treball a 'Erin Brockovich'.

Vet aquí el final edulcorat que es va imposar, amb l'escena de l'escala, la limusina i el ram de roses:

DE 3.000 A PRETTY WOMAN

I és que el final no va ser l'únic que es va alterar en les successives revisions a què va ser sotmès el llibret original, obra de J. F. Lawton ('Cannibal women in the Avocado Jungle of Death', 'Alerta máxima'). Si bé el personatge de Roberts havia de ser una prostituta drogoaddicta i maleducada, el de Richard Gere, l'elegant milionari Edward Lewis, era descrit com un home guapo però horrible i de molt caràcter, cosa molt llunyana al príncep blau que es presenta a la pel·lícula.

Després de fer dues reescriptures del llibret, i de negar-se a oferir el final optimista i edulcorat que reclamava Touchstone i Disney, Lawton va ser despatxat i un altre escriptor, Stephen Metcalfe, va ser contractat per fer-ne un quart esborrany. Tampoc va convèncer Robert Garland amb la cinquena reescriptura i Barbara Benedek en va fer la sisena i definitiva.

ÈXIT MUNDIAL

Notícies relacionades

Un procés que va convertir '3.000', títol original de la pel·lícula que feia referència al preu que el milionari de torn paga per contractar els serveis de la prostituta durant una setmana, a 'Pretty woman'. La pel·lícula va ser un èxit rotund ja que amb un pressupost de 14 milions de dòlars escassos va recaptar més de 463 milions a la taquilla mundial.