25è ANIVERSARI D'UN FILM ICÒNIC

Gere i Roberts, un quart de segle després

Els actors mantenen vides paral·leles després de l'èxit de 'Pretty woman'

Gere i Roberts,en una escenade ’Pretty woman’.

Gere i Roberts,en una escenade ’Pretty woman’. /

3
Es llegeix en minuts
ALBA LÓPEZ / MIREYA ROCA / BARCELONA

Han passat 25 anys des que Richard Gere i Julia Roberts van enamorar el món amb Pretty woman, la moderna versió de la Ventafocs. La parella d'actors es va reunir fa uns dies per recordar una pel·lícula que va significar el seu gran salt a la fama i va permetre a Gere presumir de ser l'home més sexi del món fins al canvi de segle. Al cap de 25 anys els seus protagonistes han pres camins molt diferents.

PEL·LÍCULES

Per la porta gran de Hollywood

Ha rodat mig centenar de pel·lícules, però Richard Gere (Filadèlfia, 1949) confessa que encara avui sent por quan li ofereixen certs papers. També reconeix que ha tingut molta sort perquè va començar la seva carrera per la porta gran, amb projectes com American gigolo (1980), film de Paul Schrader que el va convertir en l'actor de moda. Dos anys després, Taylor Hackford el va vestir amb l'uniforme de la Marina nord-americà a Oficial i cavaller, que el va llançar com a nou sex symbol.

Després van arribar Cotton Club (1984), de Francis Ford Coppola, Atrapats sense sortida (1986), amb Kim Basinger, i Assumptes bruts (1990), amb Andy García. Però sens dubte, Pretty woman (1990) va ser la seva gran presentació com a galant.

En canvi, Julia Roberts va començar amb films de baix pressupost com Magnòlies d'acer, per la qual va rebre la primera nominació a l'Oscar. Com un toc d'aire fresc, el 1990, l'actriu va protagonitzar Pretty woman, on es va proclamar Nòvia d'Amèrica i va aconseguir la segona nominació als Premis de l'Acadèmia. Amb l'èxit, la seva carrera es va centrar en un gènere romàntic com en La boda del meu millor amic Novia a la fuga, de nou amb Gere. El 2000 va rodar Erin Brockovich i va guanyar el seu primer Oscar, convertint-la en l'actriu més ben pagada. Anys després van arribar Duplicity, La guerra de Charlie Wilson i Larry Crowne amb Tom Hanks. Encara que la seva faceta romàntica va tornar poc després amb El dia de de Sant Valentí Come, reza y ama.

RELIGIÓ

Seguidors de Buda i la cultura hindú

A diferència d'altres famosos el seu interès pel budisme va començar a créixer abans de convertir-se en una estrella del cel·luloide, amb un viatge al Nepal que va realitzar el 1978 i que li va obrir els ulls. Amb els anys, s'ha convertit en un dels principals apòstols del Dalai-lama. En l'àmbit místic, Julia Roberts va fer pública la seva conversió a la cultura hindú durant el rodatge de Come, reza y ama. 

AMORS I FAMÍLIA

Dos divorcis i algunes ruptures

Després de 25 anys d'interpretar el seu paper més famós, la seva carrera travessa avui una etapa tranquil·la, semblant a la de la seva vida amorosa. L'actor es va casar amb Cindy Crawford, però la cosa no va funcionar i el 1995 la parella va decidir divorciar-se. El 2002, Gere va tornar a passar per la vicaria per donar el sí, ho vull a l'actriu Carey Lowey, que el va convertir en pare d'un nen, Homer James Jigme, que va néixer el 2000. Després d'11 anys de matrimoni, la parella es va separar el setembre del 2013.

Roberts, primer se la va relacionar amb Liam Neeson. Després, Kiefer Sutherland la va plantar a l'altar. Després van venir les seves relacions amb Dylan McDermott, Jason Patrick, Daniel Day-Lewis, Matthew Perry, Pat Manocchia i Benjamin Bratt, encara que totes, sense èxit. El seu primer matrimoni amb el cantant de country Lyle Lovett no va arribar a bon port, però el 2001, durant el rodatge de The Mexican, l'actriu va conèixer el seu actual marit, Daniel Moder. La parella es va casar el 2002 i té tres fills en comú: els bessons Walter Patricia, i Daniel.

VIDA PERSONAL

Activistes humanitaris

Notícies relacionades

Tot i que s'ha convertit en un seductor de 65 anys (en farà 66 a l'agost), la seva fama segueix intacta, cosa que li permet usar el seu nom per cridar l'atenció internacional sobre la situació dels pobles indígenes i, sobretot, la lluita pels drets humans del Tibet. Roberts, de 48 anys, és ambaixadora oficial d'UNICEF, i fa obres humanitàries en països del tercer món. També és la cara bonica de marques com Lancôme i Givenchy.

AFICIONS

Els fills, la música i la interpretació

Actualment, la prioritat de Gere és dedicar el màxim de temps al seu fill de 14 anys. «Els caps de setmana, el meu fill juga a beisbol amb els amics i jo sóc l'entrenador», va confessar recentment a People. Encara que el galant de cabells blancs també utilitza el temps lliure per tocar la guitarra i el piano, que va estudiar a l'escola als nou anys. Un dels plats favorits de Gere és el sushi, la seva obsessió pel menjar japonès l'ha portat a obrir un restaurant al Salvador anomenat La Curva de Don Gere. Roberts dedica el temps lliure a seguir actuant a Broadway. Altres dels seus passatemps són la lectura, la música i teixir. «Actuar ara és el meu únic hobby, ja que ser mare és una feina a temps complet», va declarar la nòvia d'Amèrica fa poc.