POLÈMIC ULTRA AL PARLAMENT EUROPEU

Un eurodiputat polonès: "Les dones són més febles, més petites i menys intel·ligents"

"Soc aquí per defensar les dones europees d'homes com vostè", li ha respost la socialista espanyola Iratxe García

Un eurodiputat polonès: "Les dones són més febles, més petites i menys intel·ligents"

VINCENT KESSLER (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Un eurodiputat d'extrema dreta polonès, Janusz Korwin-Mikke, ha justificat aquest dimecres al Parlament Europeu que les dones cobrin menys que els homes perquè són, ha dit, "més febles, més petites i menys intel·ligents". "Jo soc aquí per defensar les dones europees d'homes com vostè", li ha respost l'eurodiputada socialista Iratxe García, que ha criticat que, "segons les teories" de Korwin-Mikke, les dones "no tindrien dret" a ser eurodiputades.

L'ultra polonès ja va ser suspès temporalment del càrrec el 2015 per fer la salutació nazi durant un debat parlamentari (a sota). Durant la intervenció masclista de Korwin-Mikke presidia la Cambra una dona, l'alemanya socialista Evelyne Gebhardt, i també era al ple la comissària d'Igualtat de Gènere, Vera Jourová.

IGUALTAT SALARIAL

"¿Sap quin paper ocupaven les dones a les Olimpíades gregues? ¿La primera dona grega? L'hi diré jo, el lloc 800. ¿Sap quantes dones hi ha entre els 100 primers jugadors d'escacs? Jo l'hi diré, cap", ha assegurat l'eurodiputat polonès interpel·lant directament Iratxe García, que havia defensat la igualtat salarial entre homes i dones.

"És clar que les dones han de guanyar menys que els homes, perquè són més febles, més petites i menys intel·ligents", ha dit.

L'eurodiputada socialista espanyola li ha contestat: "I sé que li dol i el preocupa que les dones puguin representar els ciutadans en igualtat de condicions amb vostè. Jo vinc aquí a defensar les dones europees d'homes com vostè", ha afirmat. 

"CADA VEGADA MÉS IRATXES"

En un tuit, l'eurodiputat català Francesc Gambús ha criticat les paraules de Korwin-Mikke assegurant que "la seva llibertat no pot descansar sobre la nostra vergonya". Per sort, ha dit Gambús, "cada vegada hi ha més Iratxes Garcías i menys Korwin-Mikkes". "Aquesta és la nostra victòria", ha remarcat. 

Racista, masclista, ultra i favorable a la pena de mort, aquest polèmic eurodiputat polonès va ser suspès el 2015 a 10 dies de sou i se li va imposar una multa de 3.000 euros per haver fet la salutació nazi durant un debat al ple sobre bitllets de transport.

QUALIFICA D'"ESCÒRIA" ELS REFUGIATS

Notícies relacionades

Però Korwin-Mikke ha fet més comentaris racistes i violents des de la seva tribuna que li han costat més sancions, com dir que els refugiats són "escòria". Entre els seus 'èxits', ha demanat la introducció de la pena de mort a la UE després dels atemptats de 'Charlie Hebdo' i també ha arribat a negar que Adolf Hitler conegués els exterminis de l'Holocaust.

Encara que és ultraconservador, s'ha casat tres vegades i té vuit fills.