SANCIONS A L'EUROCAMBRA

El Parlament Europeu suspèn temporalment dos eurodiputats per apologia del nazisme

El polonès Janusz Korwin-Mikke i l'italià Gianluca Buonanno van fer, entre altres coses, la salutació nazi

L’eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke fa la salutació nazi en un dels plens del Parlament Europeu.

L’eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke fa la salutació nazi en un dels plens del Parlament Europeu. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

L'Eurocambra ha multat i ha suspès durant deu dies de tota activitat parlamentària dos eurodiputats, un de polonès i un d'italià, per apologia del nazisme i haver efectuat en el ple, entre altres coses, la salutació nazi.

La Mesa del Parlament Europeu (PE), formada pel president, Martin Schulz, i els catorze vicepresidents, ha decidit ratificar les sancions imposades ja el dia 14 d'aquest mes al polonès Janusz Korwin-Mikke i a l'italià Gianluca Buonanno.

A més de la suspensió temporal de tota activitat europarlamentària durant deu dies consecutius, sense perjudici del dret al vot en el ple, els dos eurodiputats hauran de pagar una multa de 3.060 euros, equivalent a deu dietes diàries.

NO ÉS LA PRIMERA VEGADA

Korwin-Mikke, del partit dretà polonès Coalició per a la Renovació de la República-Llibertat i Esperança, va aixecar en el ple del mes de juliol el braç a manera de salutació nazi i va fer menció d'un "Reich, un poble, un tiquet" en protesta pel bitllet de transport europeu.

Així mateix, durant un debat del 8 de setembre passat, es va referir als migrants com a "escombraries humanes".

Notícies relacionades

Bonanno, que pertany al partit polític Lliga Nord (d'extrema dreta), va portar en una sessió del ple del 6 d'octubre una samarreta amb la cara de la canceller Angela Merkel combinada amb parts d'una imatge d'Adolf Hitler, i va fer la salutació nazi.

No és la primera vegada que aquests europarlamentaris protagonitzen incidents en el ple.