humor més enllà de la xarxa

Venga Monjas: 10 anys fent riure la parròquia

El duo còmic barceloní comença la gira de la tercera temporada de 'Da Suisa', una paròdia molt singular de 'Los Simpson'

37232075 60

37232075 60 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un duo humorístic amb un nom artístic que és un crit d'ànim a les monges només pot ser un model de bondat. Ja fa més de 10 anys que Esteban Navarro i Xavi Daura, dos amics i estudiants d'una escola de capellans de Barcelona, van passar a ser Venga Monjas, una parella còmica sense manaments. "No té res a veure amb la venjança. Té a veure amb l'alegria", remarquen sobre el nom. Amb un humor absurd i esbojarrat han fet riure les seves desenes de milers de seguidors a internet. Una parròquia molt fidel. Esteban i Xavi es van conèixer a l'institut i ja van veure que de seguida "es generava la tonteria". Aquesta unió els va portar a gravar curtmetratges i esquetxos d'humor. Encara no existia Youtube, el mitjà que els va catapultar a l'èxit anys després.

En un estiu "sense res a fer", van gravar un vídeo "molt curt, molt tontet", van descobrir la plataforma digital de vídeos i el van penjar a internet. "Per compartir-lo amb amics que no estaven a prop nostre", afegeixen. Una cosa molt normal ara, gairebé un miracle el 2006. Mesos després constataven, caminant pel carrer, que persones a qui no coneixien de res reien amb els seus vídeos. També divertien persones que ells admiraven, com Carlos Areces, que va contactar amb ells per col·laborar-hi poc després de crear el seu canal de Youtube. I "com una planta", exemplifiquen, van anar creixent fins que van decidir dedicar-se plenament a Venga Monjas. Era el 2009, no hi havia feina, i, sobretot, "no hi havia referents de gent que es guanyés la vida fent coses a Youtube". Però s'hi van llançar. Ara, amb 30 anys, veuen com l'aposta els va sortir rodona. "Ja teníem indicis que podia anar bé", recorden.

Així doncs, ja fa anys que amb Venga Monjas, directament o indirectament, es guanyen la vida. Han sigut guionistes, han fet publicitatvideoclips, seccions en programes de televisió… però, ¿i Youtube? “Ens dona per cruspir-nos un bon vermut al mes”, assenyalen, sobre el que ingressen de la plataforma de vídeos. "A Youtube treballem per tenir repercussió i això ens genera feines'", sintetitzen.

GIRA PER ESPANYA

Fa un parell d'anys que els espectacles en directe com a Venga Monjas els permeten viure. El 16 de febrer estrenen la tercera temporada de la seva última websèrie, 'Da Suisa', i iniciaran una gira per diverses ciutats espanyoles. El xou compagina la projecció dels capítols de la sèrie amb l'actuació en directe. El debut de la gira el faran a la ciutat on tenen millor acollida, Múrcia. "Allà la gent està més sonada que en qualsevol altre lloc", expliquen. A Barcelona actuaran el 25 de febrer als Cinemes Girona.

Notícies relacionades

'Da Suisa', una paròdia molt singular de capítols mítics de 'Los Simpson', és el seu espectacle "més porc, degenerat... Abaixem el fre de mà i ens tirem pel pendent", avisen. Els rodatges dels capítols de la sèrie que es projecten són "pura improvisació", com també ho és el directe als teatres.  "Fa 10 anys que improvisem", diuen. I els ha sortit bé.


A continuació, el vídeo del Facebook Live de la xerrada amb Venga Monjas i els lectors d'EL PERIÓDICO:

Temes:

Humor