ESPECTACLE TELEVISAT

Els anuncis de la Super Bowl 2017 dels quals tothom parla

Les xarxes socials aplaudeixen els crítics contra la política migratòria de Trump de 84 Lumber i Airbnb

També destaquen altres espots, com els de John Malkovich, Jason Statham i Peter Fonda

inclusionsuperbowl

inclusionsuperbowl

4
Es llegeix en minuts

Els anuncis de la Super Bowl són tan seguits i comentats com el partit en si, o l'actuació del temps de descans, aquest any, a càrrec de Lady Gaga. Les crítiques a la política migratòria de Donald Trump han sigut el fil argumental de tres d'aquests espots que, a més, han arrasat a les xarxes socials.

84 LUMBER: EL MUR CENSURAT

Entre les cintes va destacar aquesta, que va ser tallada per ser "massa controvertida" per a la televisió, el de la companyia de materials de construcció 84 Lumber. L'anunci explica la història d'una mare i una filla emigrants que fan un llarg trajecte per Mèxic cap als EUA fins a trobar a la frontera el mur que vol construir Trump. No obstant, al final troben una porta per la qual entren al país mentre es pot veure la frase: "La voluntat de tenir èxit sempre és benvinguda aquí". 

Durant la seva emissió en directe, a la mitja part, l'anunci es va tallar just quan estava a punt d'aparèixer el controvertit mur, i un rètol va demanar als televidents dirigir-se a la web de la companyia, que es va col·lapsar de seguida pel gran nombre de visites.


AIRBNB: APOSTA PER L'ACCEPTACIÓ

La companyia per buscar cases de lloguer i residències turístiques està en contra del cop de porta de Trump als migrants musulmans, i ha aprofitat l'espot de la Super Bowl per deixar clara la seva postura i llançar un missatge de diversitat i acceptació: "El món és més bonic com més acceptes".

Al mateix temps de l'emissió, el CEO d'Airbnb, Brian Chesky, va llançar un tuit referint-se a l'anunci però també anunciant la promoció de vivendes per a refugiats, desplaçats i supervivents de desastres. 

I és que Airbnb ha manifestat que donarà quatre milions de dòlars al Comitè Internacional de Rescat.

"La dolorosa veritat és que els clients d'Airbnb han experimentat discriminació. Sabem que tenim feina a fer i estem dedicats a aconseguir més acceptació en la nostra comunitat". 


BUDWEISER: ELS SEUS FUNDADORS EREN ALEMANYS

L’anunci de Budweiser per a la final de la Super Bowl. / periodico

Clar al·legat a favor dels EUA com a país d'acollida. La cervesera nord-americana, amb seu a San Luis (Missouri), recorda a 'Born the hard way' (nascut de la manera més dura) els orígens de la companyia. "Aquesta és la història de l'ambiciós viatge a Amèrica del nostre fundador perseguint el seu somni: elaborar el Rei de les Cerveses", és el missatge de presentació de l'espot a Youtube. En l'anunci surt un jove alemany que emigra del seu país cap als EUA al segle XIX, en un trajecte ple de dificultats. Quan un home li pregunta per què va deixar Alemanya, ell respon: "Vull elaborar cervesa".


I, A MÉS, ALTRES ANUNCIS QUE TAMBÉ S'HAN VIST AL DESCANS

I, A MÉS, ALTRES ANUNCIS QUE TAMBÉ S'HAN VIST AL DESCANSWIX: ACCIÓ AMB JASON STATHAM I GAL GADOT

L'actor Jason Statham ('Snatch: cerdos y diamantes') i l'actriu Gal Gadot ('Fast & Furious') protagonitzen una trepidant història d'acció al més pur estil hollywoodià (vegeu vídeo destacat a l'inici).


INTEL: EL 'QUATERBACK' TOM BRADY, AL CAMP I A LA TELE

Tom Brady, 'quaterback' dels New England Patriots i una de les estrelles de la final, protagonitza també l'espot de la companyia tecnològica Intel.


MERCEDES: ELS GERMANS COEN I PETER FONDA, SOBRE RODES

Els germans Coen dirigeixen l'anunci de Mercedes Benz, que rendeix tribut a la pel·lícula 'Easy Rider' (1969) i la música de 'Born to be wild'. El protagonista d'aquest mític film, Peter Fonda, té una aparició estel·lar en l'espot, ambientat en un bar de carretera de la Ruta 66.


SNICKERS: RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE

La companyia de 'snacks' serà la primera de la història que emeti un anunci en directe, no gravat, durant la Super Bowl. El protagonista serà Adam Driver ('Star wars', episodis VII i VIII). Abans que arribi aquest moment, ja ha publicat diversos avanços i aquest dijous ha començat una retransmissió en 'streaming' de 36 hores ininterrompudes, que pot seguir-se al seu canal de Youtube.


SQUARESPACE: JOHN MALKOVICH VOL EL SEU DOMINI

John Malkovich s'indigna al descobrir que una altra persona té un domini de pàgines web amb el seu mateix nom, a l'espot de la companyia d'internet Squarespace.


BUFFALO WILD WINGS: MISTERI AMB EL 'QUATERBACK' FAVRE

Brett Favre, 'quaterback' retirat que va militar als Altanta Falcons, entre altres equips de la NFL, protagonitza un anunci que sembla més aviat un curt de misteri i ciència-ficció. Buffalo Wild Wings és una coneguda marca d'aletes de pollastre, un dels 'snacks' preferits per veure la Super Bowl.


SKITTLES: AMOR I HUMOR AMB CARAMELS

Notícies relacionades

Els caramels Skittles endolceixen una simpàtica història, sense grans ostentacions però que intenta arrencar un somriure a l'espectador.


BUICK: MIRANDA KERR I CAM NEWTON 

La model Miranda Kerr i el jugador Cam Newton ('quaterback' dels Carolina Panthers) apareixen per sorpresa en un partit infantil de futbol americà, en l'anunci de la companyia d'automòbils de luxe Buick.