DESPRÉS D'UN AVÍS DEL SEU NEBOT DE BARCELONA

Facebook i la Guàrdia Civil li salven la vida

Tres agents d'un poble de Pontevedra localitzen gràcies a la xarxa social un veí que es volia suïcidar

guardiacivilfacebookefe

guardiacivilfacebookefe

1
Es llegeix en minuts

Si la setmana passada un actor nord-americà se suïcidava en directe a través de Facebook Facebook, aquesta vegada ha sigut la mateixa xarxa social la que ha ajudat a impedir que un home se suïcidés a Pontevedra. Ho explica aquest dijous 'La voz de Galicia', que subratlla la feina exemplar de tres guàrdies civils i la seva rapidesa a l'hora de localitzar el veí del 'concello' de Ponte Caldelas que estava patint una crisi d'ansietat extrema.

Aquest dimarts a última hora, una trucada des de Barcelona al Centre Operatiu de Serveis demanava auxili per al seu oncle, que vivia en aquell poble gallec. Els agents no tenien més dades, només que era un home, de 53 anys, amb problemes psicològics i una crisi nerviosa. Per aquestes senyes cap guàrdia civil coneixia a ningú al 'concello'. A més, el telèfon de contacte que els va facilitar el nebot corresponia a un domicili a Tarragona.

RÀPIDA RESPOSTA

Però els agents van ser ràpids i van pensar a buscar-lo a Facebook. '¡Eureka! Els agents Luis Uxío, Jesús Castellano i Joaquín Pérez van comprovar des de diversos terminals que l'home que es volia suïcidar mantenia obert un perfil a la xarxa social. Al mur d'aquest senyor van trobar que tenia com a "amic" un negoci a la parròquia de Forzáns. Al local els van donar l'adreça de la casa d'aquesta persona. Ja el tenien.

Notícies relacionades

"Vam trobar el senyor assegut als baixos de casa seva. La porta estava oberta i tenia lesions al coll, els canells... Estava bastant nerviós. Es volia lesionar sí o sí", expliquen al rotatiu gallec els agents, que diuen que l'home es va treure un ganivet enorme de la màniga i suplicava que li disparessin.

Al final, sense arribar a desenfundar l'arma, els tres policies van aconseguir que deixés de fer-se mal. L'home els va explicar, llavors, la seva situació desesperada: viu sol, en una ciutat que no és la seva i gairebé sense mitjans econòmics. "No en té ni per comprar butà", denuncien els protagonistes que han evitat la tragèdia.