ICONES DE LA TELE

'Late Motiv' reuneix Palomino, la Niña de Shrek, el Chikilicuatre i el Neng de Castefa amb Buenafuente

La Sala Barts és testimoni d'una sorprenent operació retrobament que ni la d''Operación Triunfo'

latemotiv2

latemotiv2

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

Andreu Buenafuente ha tornat a Barcelona per Nadal i Berto Romero li ha muntat una sorprenent operació retrobament que ni la d''OT'. Al sofà de 'Late Motiv', instal·lat per tres nits a la Sala Barts, s'hi van asseure la Niña de Shrek (Sílvia Abril)Palomino (Oriol Grau)Rodolfo Chikilicuatre (David Fernández) i el Neng de Castefa (Edu Soto). Quatre criatures icòniques en l'univers del 'showman' de Reus en les diferents etapes de TV-3, Antena 3 i La Sexta i que havien desaparegut.

Per fi s'ha tornat a sentir en un plató aquell famós '¿què passa, 'neng?'.

¿Què heu fet en aquest temps?, els va preguntar un atordit Buenafuente. "Jo ficar la polla a l'olla", va escopir la nena diabòlica, i va fer esclatar de riure els 700 espectadors que omplien el teatre.

"Són com un cotxe sense frens", va dir Buenafuente com a resum del quadro còmic que havia servit Berto. "Ella menysprea la llengua, Palomino s'adorm, al Chiquilicuatre no se l'entén, almenys al Neng se'l sent".

SONORES RIALLADES

Aplaudiments, somriures, riallades sonores i molts aplaudiments. El gag va servir per subratllar la llegenda de la criatura que va arribar a Eurovisió cantant 'Baila el Chiki-Chiki' ("només quedo jo, el 'breikindance', el 'crusaito', el 'robocop' i el 'mikaelyakson' han passat a la història"), el deliri permanent del Neng ("em vaig quedar sense parla i vaig aprendre el llenguatge de signes") i la tripanosomiasi de Palomino, el pare de tots els 'frikies' ("només cal mirar aquests tres, zzzz").

Un altre moment hilarant va ser veure com el de Castefa li arrencava el bigotet al Chikilicuatre i descobria com es pot arrribar a assemblar el cantant de pega a Niño Becerra, l'economista catastrofista.

El retrobament es va acabar amb un missatge nadalenc del Neng de Castefa imbuït en Pare Noel. "Cada dia pot ser una festa, que sempre sigui Nadal". Com amb Buenafuente i el seu 'Late Motiv'.

VIPS AL PÚBLIC

Notícies relacionades

La primera nit barcelonina del xou va comptar amb Joan Manuel Serrat, entrevistat que va emocionar amb 'Aquellas pequeñas cosas', i el radiofonista Juan Carlos Ortega. L'equip de 'Late Motiv' va sorprendre el cap amb les visites dels Estopa, Ferran Adrià, que li va portar unes croquetes, i Isabel Coixet.

Aquest dimecres Buenafuente entrevistarà l'escriptor Eduardo Mendoza, recent premi CervantesEduardo Mendoza.