la guanyadora del públic

De quan Loles León va treure a ballar Miguel Bosé al Florida Park

L'actriu, finalista del 'Masterchef celebrity', va tornar a la ressuscitada sala madrilenya per cuinar dos plats d'un banquet

Miguel Bosé / periodico

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

Només amb l'enorme gràcia de Loles León es pot arribar a la final del 'Masterchef celebrity' i ficar-se a la butxaca els més de tres milions d'espectadors que han seguit el desenllaç fins a les dues de la matinada. El guanyador ha sigut un altre (Miguel Ángel Muñoz), però la campiona del públic és aquest tros d'artista.

L'actriu de la Barceloneta havia de competir amb Miguel Ángel Muñoz i Fernando Tejero per veure qui es batia amb Cayetana Guillén, que ja havia arribat a l'última etapa del concurs a l'acostar-se més que ningú al complicadíssim plat de Ramon Freixa, dues estrelles Michelin amb el seu restaurant madrileny. I l'escenari elegit per al duel: la mítica sala del parc del Retiro madrileny, el Florida Park, on el mentalista Uri Geller doblegava les culleres només mirant-les, al 'Directísimo' presentat per una altra llegenda de la tele, Josemaria Íñigo.

Loles León no ha necessitat que Eva González li expliqués la història de la ressuscitada sala. "Eh, que jo ja vaig ser aquí, actuant amb Miguel Bosé. Si busques al Youtube i poses Loles León, Miguel Bosé, Florida Park, ens trobaràs", va advertir a la presentadora i els tres cuiners vestits amb l'esmòquing del jurat.

I Loles no mentia, és clar que no. Youtube és el millor detector de mentides, veritats i postveritats. Seguint les instruccions de l'artista i ara també cuinera trobes en un tres i no res el número cabareter a què es referia. TVE, 1990. León agafada a la cintura de Bosé, cantant sense 'playback' amb l'acompanyament al piano de Vicente Gorlan, una oda a la corbata.

"Ese nudo qué pequeño es un primor / su corbata me enloquece / está usted arrebatador"", canta amb tota la complicitat de Bosé.

AQUELLA ARRACADA DE LOLA FLORES

El Florida Park ha tornat a la nit madrilenya després de molts anys tancat. Allà va transcórrer bona part de la història de la televisió espanyola, entre el blanc el negre i el color, amb Josemaria Íñigo obrint les finestres perquè entrés aire fresc a les cases, allunyant la repressió franquista.

Notícies relacionades

A 'Directísimo' els espanyols van assistir al xou de Lola Flores la nit que va perdre una arracada caríssima en plena excitació. I va ser al Florida Park on va debutar Miguel Bosé, el 1977, tenint per testimonis els seus pares, el matador Dominguín i l'actriu Lucía Bosé. No cal que ho busqueu a Youtube, us ho oferim des de la nostra web enllaçant-ho com ensenyen els experts en la cosa internauta.

Va per vosaltres.