CÒMIC ETERN

Hollywood acomiada Gene Wilder a Twitter

La indústria cinematogràfica es bolca en la xarxa social per reconèixer la qualitat personal i interpretativa de l'actor

Gene Wilder / AP / JESSICA HILL

Gene Wilder
Mor l’actor Gene Wilder als 83 anys.

/

3
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

Gene Wilder -mort aquest dilluns als 83 anys- va aconseguir el que pocs professionals del món de la interpretació aconsegueixen: l'aplaudiment per les seves actuacions i el carinyo dels companys.

Desenes d'actors, actrius i directors s'hi han bolcat enviant missatges de condol a través dels seus comptes de Twitter.

Els tuits destaquen Wilder com un exemple per a les generacions d'intèrprets que van créixer amb els seus films. A més destaquen que era molt bona persona i que valorava molt l'amistat.  

Com no podia ser d'una altra manera, Mel Brooks, el director que més va treballar amb Wilder (el va dirigir a 'El jove Frankenstein', 'Selles de muntar calentes' i 'Els productors'), ha publicat un tuit en què recorda Gene: "És un dels verdaders talents del nostre temps. Va beneir amb la seva màgia cada film que vam fer i em va beneir amb la seva amistat".

Gene Wilder serà recordat com un magnífic còmic, i actors com Jim Carrey, Ricky Gervais, Jeffrey Tambor han volgut honrar-lo destacant la seva faceta més divertida. Tambor ha escrit: "No hi ha paraules: artista, inspirador i divertidíssim; només brillantment brillant".

Altres intèrprets de la talla d'Elizabeth Banks, Russell Crowe, Olivia Wilde, Uzo Aduba i Debra Messing també han volgut reflectir l'exemple que va significar per a ells l'actor. Messing ha publicat un dels tuits més emotius: "Un home que va il·luminar el món amb la seva alegria i el seu geni. No puc dir el que significa actuar amb ell i conèixer el seu cor".

També s'han sumat al recordatori altres actors:

Notícies relacionades

Si una cosa és clara és que el llegat interpretatiu de Wilder es conservarà en la història del cine. ¿Qui no recorda el seu Willy Wonka d''Un món de fantasia', el seu doctor Friederich Frankenstein d''El jove Frankenstein' o el Leo Bloom d''Els productors'?  

L'última vegada que va actuar va ser el 2003 a la sèrie 'Will & Grace'. Gràcies al seu petit paper va aconseguir un premi Emmy com a millor actor convidat en sèrie de comèdia. Encara que feia temps que estava retirat dels focus, va dir, en una entrevista realitzada el 2013: "No he dit que no tornaria a actuar. Envia'm el guió, i si és realment bo, ho faré".