Un jove de 15 anys descobreix una ciutat maia perduda

L'adolescent, apassionat de l'antiga civilització, va trobar les restes a partir de dades astronòmiques i Google Earth

 

  / CANADIAN SPACE AGENCY

1
Es llegeix en minuts

William Gadoury, un adolescent canadenc de 15 anys, és un apassionat de la civilització maia. El seu gran èxit ha sigut trobar les ruïnes d'una ciutat maia perduda a la península de Yucatán. El millor, les eines usades: cartes astronòmiques i imatges de satèl·lit de Google Earth.

Després de llegir i informar-se sobre la cultura maia, se li va acudir una teoria: els pobles maies podrien estar ubicats segons les constel·lacions d'estrelles. Gadoury es va posar mans a l'obra -amb la tecnologia bàsica- i va trobar les ciutats maies exactament segons les constel·lacions.

Quan ho va examinar més a fons, va descobrir que encara faltava una ciutat per descobrir. Va superposar les estrelles als mapes de Google Earth i la va trobar. A més, a la cartografia va observar diferents marques -de possibles ruïnes-, sota la densa vegetació de la selva.

CONFIRMACIÓ DELS EXPERTS

Notícies relacionades

Gadoury es va posar en contacte amb l'Agència Espacial Canadenca i els especialistes van confirmar la seva tesi: es podria trobar la quarta ciutat més gran de l'imperi maia.

De moment, l'adolescent l'ha batejat com a K'aak Chi (Boca de foc) i el seu descobriment arribarà ben aviat a una revista científica.